Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smittetilfeller i Øystre Slidre – det vil komme ytterligere innstramminger i kommunen søndag kveld

Kommuneoverlege i Øystre Slidre, Arild Jacobsen, opplyser søndag ettermiddag om ytterligere fire personer som har fått positivt utslag på sine koronatester i Øystre Slidre.

Beitostølen: – De fire nye er alle blant de 29 som har vært i karantene siden fredag, opplyser Arild Jacobsen på kommunens heimesider.

Les også

Pål Andvord i Beitostølen Barcraft: – Alle tilsette er i karantene og vi har stengt ned

Kommer oppdatert info

– Vi vurderer ytterligere innstrammingstiltak, og disse vil i løpet av noen timer bli lagt ut på våre heimesider, sier rådmann Jostein Aanestad, som ikke ønsker å gi ytterligere opplysninger om hvor smitten kommer fra.

– Det jeg kan bekrefte er at de nye smittetilfellene er blant de 29 som ble testa lørdag, og det er altså fire av dem som er smitta av covid-19.

Les også

Ny person i Øystre Slidre bekrefta smitta av covid-19 – 29 personar flytta fra vente- til smittekarantene

Smittesporing pågår

– Det er slik at vi smittesporer fortsatt, i tilknytning til disse fire. Vi gjør de nødvendige tiltakene. Vi vurderer kontinuerlig ytterligere innstramminger i kriseledelsen i kommunen, for å se på behovet for ytterligere tiltak.

Det vil bli noen flere som går i karantene og ventekarantene, som en konsekvens av de nye smittetilfellene.

Seks personer er nå bekreftet smittet i forbindelse med denne helgas koronautbrudd på Beitostølen, men smittesporingen viser at det er importsmitte. Det er på sett og vis beroligende, når man også vet at smittekilden er kjent og at det ikke er noen form for villsmitte, men likevel frykter så vel kommuneoverlegen som rådmannen og de andre i kriseledelsen i Øystre Slidre ytterligere smittetilfeller i dagene som kommer.

Barnehage stenges

Som en følge av smitteutbruddet i Øystre Slidre kommune har kommunen bestemt at Beito barnehage blir stengt fra mandag 29. mars og inntil videre.

Bakgrunnen for stengingen er at et av barna i barnehagen er nærkontakt til en av de seks personene som er bekreftet smittet som en følge av det siste smitteutbruddet.

Det vil bli omfattende testing av tilsatte og barn i barnehagen i løpet av mandag. De berørte vil bli kontaktet av smitteteamet i kommunen.

Kommentarer til denne saken