Fiskedagen fenger fortsatt

Felles fangst: Sondre og Mikael Langnes Lindstad fra Asker, som samarbeida om å få i land denne ørreten på 545 gram, vant den yngste klassen.

Felles fangst: Sondre og Mikael Langnes Lindstad fra Asker, som samarbeida om å få i land denne ørreten på 545 gram, vant den yngste klassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Store og små, lokale og tilreisende, trakk søndag til fiskedagen ved Buaråne for 30. gang for å prøve fiskelykka.

DEL

Buaråne: Mange fant vegen til leirplassen like sør for Jaslangen. Trolig var nærmere 150 personer innom arrangementet i løpet av dagen – mest hyttefolk og andre turister, men også en god del bygdefolk. Hele 62 store og små deltok i fiskekonkurransen.

– Får øya opp for fisking

– Gjennom åra har vi erfart at dette er et populært arrangement hvor folk koser seg, og hvor jeger- og fiskerlaget og fjellstyret får fremma de aktivitetene vi driver med. Flere kommer tilbake år etter år. Noen kommer også igjen for å bruke den åpne fiskebua ved Matkista, forteller Svein Erik Ski i Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag. Laget og Fjelloppsynet i Vestre Slidre står sammen om den tradisjonsrike fiskedagen ved Buaråne i Vestre Slidre statsallmenning. Nylig slapp de også en fiskeguide med oversikt over alle vann og elver i statsallmenningen, som flere kjøpte med seg under fiskedagen.

– Jeg tror dagen bidrar til at folk får øya opp for fiske som friluftsaktivitet, mener Ski.

Mange små med fangst

Under fiskedagen var det mange optimistiske fiskere som raskt fant sine fiskeplasser ved Buaråne, Mosvatnet og Storfjorden. De fleste hadde nok mest tru på Buaråne, der Vestre Slidre fjellstyre hadde bidratt med utsetting av 50 ørreter på mellom 300 og 500 gram like før fiskedagen. Mange kom tilbake med tomme fiskevesker, men åtte fiskere kunne stolt framvise fisk til veiing.

I den yngste klassa for dem under 16 år var det sju gutter og jenter som stolt kunne vise fram sin fangst. Best av alle var Sondre og Mikael Langnes Lindstad fra Asker, med en ørret på 545 gram, som de i fellesskap dro i land. På andreplass kom Mikkel Nesbakken med fire små bekkeørreter på til sammen 322 gram. Anna Myrvang Nesbakken ble nummer tre med tre små bekkeørreter på til sammen 278 gram. Julie Steinseth Haugslien ble nummer fire, Kristoffer Jensen nummer fem, Steinar Skogholt nummer seks og Fredrik Jensen nummer sju.

I klassen for voksne var det kun én deltaker som leverte fisk over 100 gram til veiing. Med en flott ørret på 554 gram vant Bernt Guriby, med hytte på Vaset, denne klassa. Alle som fikk fisk, fikk flotte premier.

Mindre skeptiske til fisk

På leirområdet hadde jeger- og fiskarlaget satt opp lavvo og informasjonstavler. Til glede for både fiskere og publikum som ikke fiska, ble det her servert varierte fiskeretter, kaffe og saft gratis til de oppmøtte. I tillegg til «bestselgeren», stekte abborfileter, kunne folk fråtse i fiskesuppe, gravet sik og stekt, røkt og gravet ørret. Det var ikke få kilo med fisk som gikk med i løpet av dagen. For å markere 30-årsjubileet, ble det også servert kake.

– Mange unger er skeptiske til fisk, men her får de servert fileter av abbor, ørret og sik uten bein – og det faller i smak, så kanskje kommer noen over en terskel på fiskedagen, avslutter Ski.

Artikkeltags