DNT: – Omgangssyken er på retur på Hardangervidda


Litlos Turisthytte er en av Den Norske Turistforenings hytter hvor de besøkende er rammet av magevirus. DNT melder søndag at 23 personer er rammet  på forskjellige hytter på Hardangervidda. De syke er blitt isolert på egne rom eller hentet ut.
Foto: Torfinn Evensen / DNT / NTB scanpix

Litlos Turisthytte er en av Den Norske Turistforenings hytter hvor de besøkende er rammet av magevirus. DNT melder søndag at 23 personer er rammet på forskjellige hytter på Hardangervidda. De syke er blitt isolert på egne rom eller hentet ut. Foto: Torfinn Evensen / DNT / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En mann ble torsdag kveld kjørt ned fra Turistforeningens turisthytte på Mårbu, trolig syk av norovirus. Det er det eneste tilfellet siden forrige oppdatering.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) – Mannen var dårlig da han kom og måtte snu i døra. At det bare er ett tilfelle siden i går, tyder på at situasjonen har roet seg, sier Henning Hoff Wikborg i Turistforeningen (DNT) til NRK.

Et utbrudd av magesjau i begynnelsen av påsken har rammet flere av turistforeningens hytter på Hardangervidda den siste uka.

Som et forebyggende tiltak har totalt 53 påskegjester med symptomer på omgangssyke så langt blitt transportert ut fra ti av DNTs hytter i området i løpet av påsken, skriver Bergens Tidende.

I tillegg har Turistforeningen innført flere andre tiltak og kommet med innstendige oppfordringer til gjestene sine om å passe godt på håndhygienen for å unngå smitte. Utover i uka har situasjonen roet seg, og flere hytter har hatt kun friske gjester siden søndag.

Turistforeningen sa torsdag at sykdomsutbruddet på Hardangervidda har ført til enkelte avbestillinger.

– Hyttene er godt besøkt, men det har vært noe avbestilling. Sykdomsutbruddene har nok hatt en viss effekt, sa Hoff til NRK.

Artikkeltags