Gå til sidens hovedinnhold

Flere biler truffet av trær: – Nå er det farlig å kjøre!

Om du ikke må kjøre bil fredag kveld, så ikke gjør det. Det er oppfordringa fra Statens vegvesen.

VALDRES: Flere biler er innesperret på E16 mellom Hønefoss og Bagn fredag kveld på grunn av trefall. Flere biler skal også ha blitt truffet av trær.

Ringerike brannvesen skriver på Twitter at de har store utfordringer på Nes i Ådal.

– Vegen blir sperret så fort vi klarer å rydde disse. Det er store ressurser ute, skriver de på Twitter.

– Vi mottar voldsomt mange meldinger på innesperra biler og personer. Brannvesenet jobber seg oppover og nedover E16 fra Nes i Ådal. Til dere som sitter i biler og venter på hjelp: vi er på veg!

Farlig

Like etter klokka 18.30 forteller trafikkoperatør i Statens vegvesen, Mette Brunes, at E16 nettopp har åpna igjen.

– Men nå er det farlig å kjøre. Vi stiller oss bak politiet og sier at om du ikke må ut, så bør man holde seg hjemme i kveld, sier Brunes.

Noe kødannelse

E16 ved Begnadalen har vært stengt siden fredag formiddag på grunn av vind. Etter hvert stengte også omkjøringsmulighetene via Sørumsvegen på grunn av været.

Gjennom ettermiddagen og kvelden har vegtrafikksentralen meldt om at man må beregne ekstra kjøretid mellom Hønefoss og Fagernes.

Nå sier derimot Brunes at det begynner å åpne seg opp igjen.

– Det er noe trafikk i området, men ikke noen voldsomme kødannelser oppover i Valdres. Det begynner å løsne opp i Nes i Ådal, men ved Sperillen er det fremdeles noe kø, sier Brunes.

Valdresekspressen forsinka og bergensbanen stengt

Valdresekspressen som skulle gått fra Oslo klokka 17.05 er kraftig forsinka på grunn av uværet fredag kveld.

Også Bergensbanen er rammet av uværet. Banen er stengt mellom Ål og Hønefoss på grunn av strømproblemer og trær over sporet.

Det antydes at ryddejobben vil ta tid.

Oransje farevarsel

Fra fredag morgen var det ventet lokalt kraftige vindkast fra vest og nordvest, med en hastighet på 25–30 meter i sekundet. I fjellet blir vinden kraftigere, melder Meteorologisk institutt. Instituttet anslår at vinden vil være kraftigst fredag ettermiddag, for så å avta utover kvelden.

Det er oransje farevarsel for Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.

Sørøst politidistrikt ber trafikanter som skal kjøre i Øvre Telemark og Nordre Buskerud, om å vurdere og utsette reisen fram til vinden roer seg. Politiet har også stengt veien mellom Hensmoen og Ringsmoen på grunn av den kraftige vinden.

Les også

Vinden skaper problemer – stengte veger flere steder i Valdres

Kommentarer til denne saken