Gå til sidens hovedinnhold

Flere trafikanter på Valdres-veger denne sommeren

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis du synes det var mange bilder fra fjellturer i sosiale medier i juli, bygger trafikktallene opp under det, skriver Statens vegvesen på sine nettsider. Blant vegene som hadde stor trafikkøkning i sommer var Fv. 51 over Valdresflye.

VALDRES: Nordmenn valgte som ventet bil på norgesferien, men la turen utenom noen av de mest kjente turistmålene. E6 i Nordland hadde en trafikkvekst på 50 prosent i juli. Også de fleste gjennomfartsårene og fjellovergangene i Sør-Norge hadde betydelig trafikkøkning i juli i år sammenlignet med juli 2019, melder Vegvesenet.

10 prosent økning på E16

– E6 hadde en trafikkvekst gjennom Oppdal på 27 prosent, og 10 prosent vekst ved Lillehammer. Rv. 3 ved Åmot økte med 12 prosent, og på rv. 7 ved Geilo var økningen på 14 prosent. For rv. 15 over Strynefjellet, E16 mellom Voss og Valdres og E134 over Haukeli var trafikkveksten på ca. 10 prosent, sier han. På Sørlandet økte trafikken i juli med mellom 6 og 9 prosent både på E18 og E39, forteller divisjonsdirektør Per Morten Lund i Statens vegvesen til eget nettsted.

Tall fra Statens vegvesens bekrefter det du kanskje allerede har tenkt: Det er mer trafikk på vegene enn vanlig

Stor økning på "Flye"

Dersom du synes du har sett mange bilder fra fjellturer i sosiale medier i juli, står altså trafikktallene i stil med den observasjonen.

20 prosent flere kjørte over Valdresflye i juli i år, sammenliknet med samme måned i fjor.

Mange har også tatt turen innom den nye fjellkaféen der, som ligger fint plassert på den nasjonale turistvegens høgeste punkt.

– Vi har hatt veldig mye besøk, både av lokale og turister fra hele landet, som plutselig ser et tøft bygg og kjører innom. Alle har vært veldig positive og synes det er et spennende bygg, og nyter utsikten fra vinduene. Til og med noen som mente at en kafé på fjellet burde ha torvtak og rutete vinduer måtte medgi at dette var fint, sier driver Marius Haugaløkken om mottakelsen av den nye fjellkafeen, Flye 1389.

Les også

Høgtideleg opning av Flye 1389: – Talet på gjestedøgn på Beitostølen har nær dobla seg etter opninga av Nasjonal turistveg i 2012

Les også

Sjefene for samferdsel og samfunnsutvikling på rundreise på dårlige Valdres-veger

Kommentarer til denne saken