Rekordmange ga gaver med mening til jul

For sivilbefolkningen i de beleirede opprørskontrollerte områdene av Aleppo handler det først og fremst om å overleve. Uten strøm, vann, mat og helsehjelp blir dette en daglig kamp.

For sivilbefolkningen i de beleirede opprørskontrollerte områdene av Aleppo handler det først og fremst om å overleve. Uten strøm, vann, mat og helsehjelp blir dette en daglig kamp. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mange nordmenn ga julegaver til barn på flukt.

DEL

– Dette er en gledelig nyhet på tampen av et år hvor verden har blitt verre for mange. Det gir grunn til håp for 2017, og det trenger vi nå, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

Til sammen har nordmenn kjøpt over 1600 gaver med mening i Flyktninghjelpens nettbutikk til jul i år. Gaver med mening- salget kommer på toppen av flere millioner kroner i enkeltdonasjoner og ekstrabevilgninger fra privatpersoner, norske kommuner og bedrifter.

Over 5000 nye faddere
– I tillegg fikk vi over 5000 nye faddere under TV2s Artistgalla rett før jul. Til sammen vil dette gi flere titalls millioner ekstra kroner til arbeidet for mennesker på flukt i årene som kommer, sier Egeland.

65 millioner på flukt
Behovene har aldri vært større. Rekordmange 65 millioner mennesker er nå på flukt fra krig og forfølgelse, og hvert femte sekund drives et nytt barn på flukt. Brutal krigføring og mangel på penger til hjelpearbeidet har resultert i sult, forferdelige boforhold og at flere millioner barn ikke går på skole i verdens konfliktområder.

Store kriser
– 2016 var et år preget av store, katastrofale kriser. Syria, først og fremst, men også konfliktene i Jemen, Sør-Sudan og Nigeria har ført til at millioner av uskyldige sivile er drevet på flukt og trenger nødhjelp, sier Egeland.

Også i det kommende året vil mange medmennesker trenge vår hjelp, og det er helt avgjørende at givergleden ikke stilner.

Jan Egeland

– Dessverre ser vi ingen varig, fredelig løsning på de største krisene med det første. Også i det kommende året vil mange medmennesker trenge vår hjelp, og det er helt avgjørende at givergleden ikke stilner, sier Jan Egeland.

Flyktningehjelpen

  • En norsk, humanitær organisasjon som hjelper mennesker på flukt over hele verden.
  • Til stede i både nye og langvarige kriser i 30 land.
  • Gir hjelp som mat, husly, rent vann, rettshjelp og utdanning.
  • Gav i 2015 hjelp til 5,4 millioner mennesker på flukt.

Artikkeltags