Gå til sidens hovedinnhold

Fokus på trafikksikkerhet i tunnelene i Oppland: Gjennomfører øvelser i Bagnskleiva og Rødølstunnelen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Statens vegvesen tar sikkerhet i tunneler på alvor. Det gjennomføres flere øvelser bare nå i høst, sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Vegavdeling Oppland.

VALDRES: – Vi må være drillet på ulike scenarioer når noe skjer. I denne sammenheng fokuserer vi på risiko for brann i tunneler. Hvis det oppstår brann i kjøretøy inne i en tunnel vet vi at det oppstår ekstrem varme og livsfarlig røykutvikling, men for å kunne takle denne og tilsvarende situasjoner må det øves på det verst tenkelige -sammen med våre samarbeidspartnere. Vi gjennomfører realistiske øvelser sammen med lokalt brannvesen, politi, ambulansetjenesten, Vegtrafikksentralen og entreprenører, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Driftsseksjonen i Vegavdeling Oppland.

Vellykket øvelse

– Vi har nylig gjennomført en vellykket øvelse i Falkentunnelen på Østre Toten hvor vi fikk gode svar på hvor vi står. Det er viktig å være godt forberedt når uhellet er ute, derfor skal vi gjennomføre flere øvelser i tunneler i Oppland i høst, sier Asbjørn Stensrud.

Dato for kommende øvelser:

Bagnskleiva på E16 Valdres: 21. oktober

Lunnertunnelen på Rv.4 Hadeland: 23. oktober

Rødølstunnelen på E16 Filefjell i november (Øye - Eidsbru)

Øyertunnelen på E6 Øyer/Tretten: februar - mars 2020

Kommentarer til denne saken