(Gudbrandsdølen Dagningen)

Den massive leteaksjonen etter savnede Eivind Sporaland ble avsluttet i forrige uke. Hjemme i Sandnes sitter foreldrene og resten av familien og venter på livstegn fra sønnen.

– Vi er så takknemlige til alle som har bistått. Det har vært en stor leteaksjon med mange frivillige. Det er vi glade for, sier moren og faren til den savnede 22-åringen i et intervju med GD.

De ønsker ikke navn og bilde i avisa, men heller at fokuset er på å finne sønnen deres.

– Nå i påsken er det mye utfart til Lillehammer-distriktet og mange som skal på hyttene sine. Vi håper folk er litt ekstra oppmerksomme og sier ifra hvis de ser noe som ikke er som det skal, forteller moren.

Organiserer ikke leteaksjon

Politiet avsluttet leteaksjonen forrige uke, etter et stort søk i området rundt Balbergkampen på Lillehammer. Der hadde store styrker lett i en vid sirkel rundt bilen til den savnede, som ble funnet parkert ved Balberg.

– Vi har ikke mulighet til å organisere en leteaksjon på egen hånd og vi tror heller ikke det er så lurt, sier faren og fortsetter:

– Vi er ikke kjent i området og det er lett så grundig rundt bilen at vi føler det ikke er fornuftig bruk av våre ressurser. Vi kunne helt sikkert klart å samle 50–100 personer, men vi aner ikke hvor vi skal lete.

Faren snakket selv med sønnen søndag morgen, bare timer før han forsvant og har vært en del av leteaksjonen.

– Vi søkte over området rundt bilen ganske kjapt og hadde vært gjennom mye av området før politiet var på plass, forklarer han.

Tror han kan ha gått langt

Eivind Sporaland er en lovende skiskytter og flyttet til Lillehammer for å satse på idretten, kombinert med studier på Gjøvik.

Han håper denne saken kan være med på å finne sønnen.

– Politiet tenker likt som oss. Hvis vi nå får oppmerksomhet rundt saken igjen, før hytteturistene kommer, vil det være langt mer effektivt enn om vi samler mange personer og leter i blinde.

Brutalt

Familien har vært gjennom svært tøffe dager etter at sønnen forsvant.

– Alle som har unger selv kan sette seg inn i hvor brutalt det er å gå rundt å ikke vite, sier faren gråtkvalt før moren må ta over.

– Vi holder fast ved at han er i live. Det er ikke noe annet alternativ, sier hun.

Saken har engasjert kraftig og mange frivillige har brukt flerfoldige timer i dypsnøen rundt Balbergkampen på leting etter Eivind.

– Vi opplever en masse støtte fra alle hold. Fra skiskyttermiljøet, venner og familie. Dette berører mange og har skapt et stort engasjement, sier moren.

– Det er overveldende. Samtidig er det tungt og vanskelig. Det er ingen spor annet enn at bilen står der den står, sier faren.

Nå håper hele familien og alle som kjenner Eivind at noen finner han.

– Det eneste vi kan gjøre er å vente. Det er tips som er den største muligheten vi har, avslutter moren og faren.

Dersom du har tips i denne saken. Ring politiet på 02800.