Gå til sidens hovedinnhold

Foreløpig 190 kjøretøy utgjør det motoriserte folketoget - slik blir 17. mai i Nord-Aurdal

Artikkelen er over 1 år gammel

Slik blir 17. mai-feiringen i Nord-Aurdal kommune.

NORD-AURDAL: Lars Isachsen Jemterud i kulturkontoret forteller det blir forholdsvis enkelt for publikum når det gjelder å forholde seg til tidspunkter på nasjonaldagen. Bortsett fra det fem mil lange biltoget med hittil 190 påmeldte kjøretøy som direktesendes fra klokken 13 til 15, kan man sette kursen inn mot sosiale medier igjen først klokken 20 på kvelden.

Sees på kommunens Facebook-side eller kommunens hjemmeside, samt avisa Valdres Facebook-sider.

Langt tog

Sendingen av biltoget starter med gudstjeneste fra Aurdal kirke klokken 12:30, og et kvarter senere starter streamingen av bilkortesjen. Jemterud opplyser at det hittil er påmeldt 190 biler, som fordeler seg mer nøyaktig på 54 barnefamilier, 77 veteranbiler, 50 gatebiler, 25 amcar, 8 MC og 7 andre. Ruta på fem mil brer seg fra Leira - Aurdal - Vestringsbygda - vestsida til Ulnes - Fagernes og tilbake til Leira. Det vil også være ulike innslag underveis for å krydre turen. Jemterud forteller det er tett dialog med de påmeldte for å sikre en god og trygg gjennomføring.

Underholdning og taler

Fra klokken 20 sendes det live fra et eget studio, der man får intervjuer, barnas tale fra 6. klasse, ordførerens tale, musikkunderholding og annen underholding. Under denne sendingen vil det også vises klipp fra feiringen tidligere på dagen, fra andre markeringer og kransenedleggelse.

Jemterud forteller de har mange baller i luften, og det vektlegges å gjøre sendingene så fine og profesjonelle som mulig. 17. mai-budsjettet som tradisjonelt går til markeringen på Valdres Folkemuseum muliggjør dette.

Programmet

  • Kransenedlegging og/eller flaggheising il foregå på morgenen i Aurdal, Ulnes, Leira og Valdres Folkemuseum. Markeringene sendes digital på kvelden kl. 20.
  • 12:30 - Gudstjeneste fra Aurdal kirke
  • 13:00 - Salutt og felles nasjonalsang
  • 13:50-15:00 - Bilkortesje, streames direkte
  • 20:00-21:00 - Livestreaming fra studio med gjester, musikkinnslag og ordførerens tale. Høydepunkter fra dagen m.m.

Kommentarer til denne saken