Gå til sidens hovedinnhold

Forsmak på vårværet - men mye skogbrannfare og betydelig snøskredfare

Etter ei fin, men særdeles vindrik påske, legger værgudene plaster på såret ved å gi Sør-Norge en god forsmak på våren ut over uka.

VALDRES: Alt etter hvordan din bo- og arbeidssituasjon er for tiden, kan veien mot sesongskiftet oppleves raskere eller tregere enn til vanlig. Kanskje er du ikke like ofte ute som før, og legger kanskje ikke merke til at det har begynt å knoppe - og at pollensesongen for alvor har begynt? Eller går tiden så grusomt sakte at du ligger på kne med rumpa i været og venter på den første gresstusten?

Høyfjells til er det allikevel poengløst å håpe på at vårtegnene ikke skal viskes ut av et nytt lag med hvit snø så tidlig som i midten av april - men tatt tiden vi er inne i nå i betraktning, er det lov å klamre seg fast til de lyspunktene som er.

Oppimot 10 onsdag

Vinden vil gi seg ut over uka, og onsdag vil flere steder i Valdres nyte oppimot 10 varmegrader på dagen kombinert med lett bris. Det er fremdeles ikke nedbør i sikte i nærmeste fremtid, og skogbrannfaren gjelder nå hele Valdres og Østafjells. Onsdag kveld er det derimot meldt noe nedbør på Beitostølen i form av lette regnbyger som går over til sludd nærmere natten. Det er også betydelig snøskredfare i i Jotunheimen. I tillegg er det advart om kraftig snøfokk i perioder på grunn av sterk vestlig vind og snø på fjellovergangene.

Torsdag blir det noe kaldere igjen, og sola vil ikke stå uforstyrret på himmelen ut over uka. Ser man på langtidsvarselet er det derimot knallgult fra helgen og ut over neste uke, men dette er særlig usikre prognoser hittil. Men som nevnt - det er lov å klamre seg til fast til de lyspunktene som er, spesielt om man er overmoden for ny sesong og dekkskift.

Har du sett noen vårtegn ennå?

Kommentarer til denne saken