Etnedal: Kristianslund opplyser at den ene av de to ble testet for to dager siden. Da hadde de sammen holdt seg innendørs i 14 dager etter å ha blitt syke etter en reise innenlands.

– Jeg kan ikke få sagt hvor flott det er, hvordan de har forholdt seg. Begge har hatt typiske symptomer på forkjølelse, altså hoste og feber og vond hals. De har fått hjelp til å handle mat og til å sette igjen varene på trappa. De har ikke villet risikere å smitte noen i sitt nærmiljø. Onsdag ble vi, etter dialog, enige om å teste den ene av de to, fordi vedkommende nærmet seg en innleggelse om det ikke ble bedre, forteller Kristianslund. Den andre var da symptomfri, men ble også testet.

Inn i isolasjon

– Vedkommende som ble testet onsdag er bedre i dag, og vi håper og tror at tilfriskningen fortsetter. Symptomene har egentlig ikke vært så mye verre enn en vanlig influensa, sier han.

Nå må paret gjøre seg klare for minst 14 dager i full isolasjon. De kan ikke bevege seg utendørs før det har gått minst en uke uten symptomer.

– Dette gir en flott illustrasjon på hvor viktig det er å holde seg hjemme når en har symptomer. Hadde disse to gått på jobb og i butikken og på besøk de siste 14 dagene, så kunne de ha smittet et stort antall personer som igjen hadde smittet et stort antall personer. Og Etnedal kunne virkelig hatt stygge tall.

Igjen: Jeg bøyer meg i støvet, sier kommuneoverlegen. Som dermed er den andre kommuneoverlegen i Valdres som har pasienter med korona-virus. Alle tidligere positive tester har kommet i Nord-Aurdal.