Kvartfinaler for Fagernes J16 og J14

Begge vant: De svartkledde J16-jentene vant 1-0 mot Tromsø, mens de brune og kvite J14 vant 1-0 mot Rosendal. Dermed er begge 11-er lagene til Fagernes videre til nye kamper i A-sluttspillet.

Begge vant: De svartkledde J16-jentene vant 1-0 mot Tromsø, mens de brune og kvite J14 vant 1-0 mot Rosendal. Dermed er begge 11-er lagene til Fagernes videre til nye kamper i A-sluttspillet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var stor spenning til kampene i Norway Cup på Ekeberg for både Fagernes J16 og J14 torsdag. Mens J16-laget møtte Tromsø, møtte J14-laget Rosendal. Begge kampene endte med 1–0 og videre avansement for Fagernes.

DEL

TV2 streamet kampen til Fagernes J16, som møtte Tromsø. Det var et lag Fagernes-jentene var spente på å møte ettersom navnet klinger kjent i fotballverdenen.

Skjøt i mål

Det var da også Tromsø som kom best i gang og styrte spillet. Men, de scoret ikke mål. Det gjorde derimot Fagernes, for uti andre omgang skjøt Anette Bergene ballen i mål på et langskudd. Det ble det eneste målet og dermed seier for Fagernes J16.

– Jeg synes vi har god kontroll på kampen og vinner fortjent, sa en fornøyd trener Atle Liom etter kampslutt.

Nå har J16 pause til fredag, før de spiller kvartfinale i A-sluttspillet for 11-er lag i Norway Cup. Fagernes møter vinneren av kampen Fjellhamar–Askøy. Kvartfinalen spilles fredag kl. 11.15.

0–0 etter full tid

Fagernes J14 fikk også en tett kamp torsdag. Det var Rosendal som kom best i gang i kampen de første minuttene, men så våknet Fagernes og tok fullstendig overtaket. Men, så var det å score målene. Sjanse på sjanse ble brent og på stillinga 0–0 hadde også Rosendal en stor mulighet som keeper Camilla Søndrol reddet på mesterlig vis. Alene med keeper kom hun ut og stoppet spissen sitt skudd.

Golden goal

Endelig, i ekstraomgangene på golden goal (første målet vinner) kom målet. Karianne Nyhus skjøt over den gode keeperen til Rosendal til 1–0 og seier. Da var det vill jubel på Ekebergsletta.

Torsdag kveld spilte J14-laget åttendedelsfinale i A-sluttspillet 11-er mot Hei IL. Idrettslaget Hei er Telemarks største breddeidrettslag. Den kampen vant Fagernes 5–1 og møter KFUM Oslo fredag morgen i kvartfinalen.

Mangler bosted

J16-laget til Fagernes hadde ikke regnet med å komme så langt i sluttspillet og flyttet ut av hotellet sitt torsdag. Nå er de ikke bare på leit etter flere seiere, men også et overnattingssted. Men, det tar de med fatning og regner med at de løser det i løpet av dagen. Gleden var uansett stor for både jentene og støtteapparatet over seieren torsdag.

Slått ut

Da andre lagene fra Valdres som er med i sluttspill, er ute av Norway Cup. Bagn sine yngre lag har derimot igjen kamper fredag. De har med ett G11 og ett G12-lag.

Artikkeltags