Et eventyr for den som følger lokal fotball

Streaming: Avisa Valdres har investert i topp utstyr for intervjuer, streaming og TV-produksjon. F.v. nettansvarlig journalist Kåre Strande, Thomas Brekken, Valdres FK, Robert Frydenlund Rabben, Valdres FK og Geir Helge Skattebo, journalist i avisa Valdres.

Streaming: Avisa Valdres har investert i topp utstyr for intervjuer, streaming og TV-produksjon. F.v. nettansvarlig journalist Kåre Strande, Thomas Brekken, Valdres FK, Robert Frydenlund Rabben, Valdres FK og Geir Helge Skattebo, journalist i avisa Valdres.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Amedias samarbeid slår meget positivt ut for avisa Valdres' lesere. Fra førstkommende lørdag kan du se alle kampene til Valdres FK i 3. divisjon avdeling 2 live.

DEL

Valdres: I tillegg har avisa Valdres allerede streamet de to kvalikkampene til NM, i samarbeid med Oppland Arbeiderblad. Onsdag er det 1. runde i NM, som avisa Valdres også streamer, med Geir Helge Skattebo som kommentator. Da er det Brumunddal som er motstander, og kampen spilles i Valdres Storhall på Leira.

– Det blir 26 kamper live fra årets svært spennende avdeling i 3. divisjon. Valdres FK har fått en god start, og avisa Valdres håper at tilgangen til Valdres FKs kamper kan bidra til å heve interessen for regionens beste fotballag, sier nettansvarlig i avisa Valdres, Kåre Strande.

Atter fotballfeber?

– Amedia følger alle kamper i regionligaen, og alle kan se kampene med sine lokale lag i lokalavisa si. Vi tror det blir kjempegøy, og håper tilbudet bidrar til at kampene blir sett av mange. Vi håper det blir stemning på kampene på Blåbærmyra, og at Drageberget gjør mye ut av seg og at det kommer folk på kampene, så resten av Fotball-Norge får se at det er fotballfeber i Valdres, sier sjefredaktør og daglig leder i Valdres Media, Ivar Brynildsen.

Leder i Drageberget, Jan Erik Mathiesen, har fulgt Valdres FK tett helt siden fødselen i 2006. Han er glad for at mediene strømmer mer og mer av lokal fotball.

Også spillere og daglig leder i Valdres FK, Philip Stensæter, hilser strømminga av fotballkamper velkommen. Det samme har trener Ole Anders Ulven gjort, i et tidligere intervju med avisa Valdres.

– Vil løfte interessen

– Jeg tror ikke det blir færre tilskuere på heimekampene, men forhåpentligvis vil det løfte interessen for den lokale fotballen. Stort sett kommer jeg til å følge bortekampene, og kommer ikke til å kjøpe abonnement for å se Valdres FKs kamper live. Allerede om to uker tar vi vogna og reiser til Romerike for å se Valdres borte mot Lillestrøms 2. lag, sier Mathiesen, som er optimistisk foran seriestarten.

– Det ser bra ut, sier han.

– Vi har ikke tenkt noe på å øke intensiteten på heimekampene fordi om det blir TV-sendinger. Det har vært litt labert i Drageberget de to, tre siste sesongene, og det viktigste for oss nå blir å atter øke interessen og lage liv Når Valdres FK spiller heime. Vi må nok vel\ghe oss ut noen nøkkelkamper, mener Mathiesen.

Prima utstyr og grafikk

– Vi har investert i et Panasonic 4K-kamera, og har også kjøpt gode mikrofoner fra Sennheiser samt lydmikser. Grafikk på skjermen skal det også bli, med navn på lagene samt stillingen i kampen og klokke. Vi er ferske på området, og ber om forståelse for om noe skulle gå galt i det vi må kalle innkjøringsperioden, sier nettansvarlig Kåre Strande.

Etter hvert blir det strømming av andre begivenheter i Valdres, og Strande ser for seg direktesendinger ved så vel Sommersymfonien som Jørn Hilme-stemnet og Rakfiskfestivalen.

– I samarbeid med Oppland Arbeiderblad er det allerede bestemt strømming av Fjellmaraton på Beitostølen lørdag 2. juni og bilcross på Sundvold Motorbane i Aurdal helga etter, sier nettansvarlig Kåre Strande.


Oversikten over kampene som strømmes før ferien: (Hvis ikke annet står, spilles kampene lørdag klokka 16).

14. april: Vestfossen–Valdres FK

18. april: Valdres FK–Brumunddal (NM 1. runde). (Onsdag klokka 19).

21. april: Valdres FK–Skjetten i Valdres Storhall

28. april: Lillestrøm 2–Valdres FK

5. mai: Valdres FK–Lørenskog

12. mai: Eidsvold Turn–Valdres FK

19. mai: Valdres FK–Selbak

26. mai: Kråkerøy–Valdres FK

2. juni: Valdres FK–Strømsgodset 2

9. juni: Kvik Halden–Valdres FK

16. juni: Valdres FK–Bjørnevatn (Kl. 19, merk tida)

23. juni: Valdres FK–Skedsmo

30. juni: Gjelleråsen–Valdres FK

7. juli: Valdres FK–Østsiden

14. juli: Valdres FK–Vestfossen

Artikkeltags