Hallgrim klar for juvdans

Klar: Kunstnerisk leder, koreograf – og nå også deltakende danser – Hallgrim Hansegård på vei gjennom skogen og bort i Åbjørajuvet for siste gjennomkjøring kun timer før premieren.

Klar: Kunstnerisk leder, koreograf – og nå også deltakende danser – Hallgrim Hansegård på vei gjennom skogen og bort i Åbjørajuvet for siste gjennomkjøring kun timer før premieren.

Artikkelen er over 2 år gammel

Med en sentral utøver ute av dansen med brukket albue, må kunstnerisk ansvarlig og koreograf Hallgrim Hansegård sjøl i ilden når det onsdag kveld er duka for premiere på Frikars største satsing noensinne, «Draumefangaren», i Åbjørajuvet.

DEL

Åbjør: Å skulle forsere et juv dansende er ikke risikofritt. Det har også blitt klart under øvingene til Frikars store danseoppsetning i Åbjørajuvet, som for Anita Vika Langødegård sist uke resulterte i brudd i albuen. Ute av stand til å danse i juvet, har den drevne Frikar-danseren gått inn på regisiden, mens Hansegård sjøl overtar hennes rolle i forestillinga. Det bekrefter koreografen sjøl kort tid før premieren:

– Det er klart det blir ei ekstra utfordring når slikt skjer, men det går det også, konstanterer han.

Nærmer seg utsolgt premiere

Tirsdag kveld ble det gjennomført generalprøve for et fåtall publikummere. Maksimal kapasitet for hver vandreforestilling er satt til 500 tilhørere. Med omkring 450 solgte billetter få timer før premieren, forventer arrangørene maks uttelling hva gjelder publikumsantall på premieren.

Seniorgruppa på plass

Kjell Ivar og Kåre Arvid Fossnes fra Seniorgruppa er på plass tidlig for å gjøre en innsats som parkeringsvakter når publikum begynner å strømme til.

– Vi er 32 seniorer med en snittalder på 72 år der omtrent 20 av oss er veldig aktive og legger ned omkring 2500 dugnadstimer rundt om i Valdres i løpet av året. Vi har vel egentlig sagt at vi har fri i juli og august, men nå var de litt i beit her og trengte hjelp. Da kunne vi ikke si nei, så det er sju av oss som skal bidra her alle de fem dagene det er forestilling, forteller de to.

Som parkeringsvakter får de imidlertid ikke sett mye av selve forestillinga, men det tar de to med et smil.

– Vi gjør dette for Valdres, avslutter de to.

Fem kvelder på rad

«Frikar i fossen: Draumefangaren» er ei vandrevisning med to løypevalg der publikum blir tatt igjennom 24 kunstnerposter i området rundt Åbjørajuvet, der det avslutningsvis vil være ei 40 minutters framvisning. Det vil i perioden 1. til 5. august være ei forestilling hver kveld.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken