OPPLAND: – I Friluftslivets uke 1. – 9. september 2018 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke. Over hele Oppland kan man delta på rundt 60 spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, forteller Ole Morten Fossli som er koordinator i Forum for natur og friluftsliv i Oppland.

Sove ute

Uka sparkes i gang med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september, og avsluttes med Teltjakten på ti ulike steder i landet – fra nord til sør – søndag 9. september. I 2017 sov opp mot 100 000 ute i friluft i #nattinaturen 1. september.

– Nå inviterer vi til ny sove-ute-aksjon! I vårt fylke kan alle delta på leirene på festivalen - Friluftsliv For Alle på Stenberg i Vestre Toten, ved Ognilla i Gran, ved Rotvollfjorden i Etnedal eller sove ute et fint sted i naturen etter eget ønske, sier Fossli.

Frivilligsentralen, Etnedal turlag og Etnedal Aktiv (Frisklivssentralen) starter friluftslivets uke med en natt i naturen og inviterer alle som har lyst til å sove ute ved Rotvollfjorden. Les mer om arrangementet HER.

Nærfriluftsliv

– Vi ønsker at enda flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med utemulighetene der de bor. Denne uken kan alle prøve nye turmål eller aktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser. Pakk sekken og bli med, oppfordrer Ole Morten Fossli.

Av lokale arrangement i Friluftslivets uke kan nevnes guida dagsturer til Rasletind, Kvednhøe, Makalausfjellet, Gråhøe, Gravolskampen, Brummaknappen og Skreddalsfjellet, Spåtind, og Smørlitoppen. Det blir også arrangert stolpejakt på Vaset.

Se alle aktivitetene HER.

Velg din favoritt, og bli med ut på tur!

Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak. Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år.