Ønsker å bli både gruppeleder og fylkesleder i Innlandet

Olaf Nils Diserud har store ambisjoner foran helgens årsmøte i Oppland FrP. (arkivfoto:Bjørn Karsrud)

Olaf Nils Diserud har store ambisjoner foran helgens årsmøte i Oppland FrP. (arkivfoto:Bjørn Karsrud)

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

GDs politiske redaktør Hallvard Grotli la torsdag ut en kommentar om framtidig ledelse av FrP i det nye Innlandet fylke. Han tror Olaf Nils Diserud (60) fra Aurdal fort seiler opp som en kandidat til ett av toppvervene. Men først skal det velges ny ledelse i Oppland FrP denne helgen som skal sitte til sammenslåingen finner sted i mai. Diserud har tidligere sittet som leder for fylkespartiet i mange år. For to år siden overlot han roret til Geir Haralds Eivind Bakke. Men nå satser Diserud på å vinne tilbake dette vervet i en kampvotering mot Fauchald, til tross for at Fauchald er enstemmig innstilt av valgkomiteen.

-Jeg er ubeskjeden nok til å mene at jeg er rett mann for jobben. Jeg har signalisert til styret tidligere at jeg har lyst. Bakgrunnen er at jeg har fått oppfordringer om å stille, sier Olaf Nils Diserud til avisa Valdres.

-Jeg satt som leder i fylkespartiet i seks år, men for to år siden overlot jeg styringa til Harald Eivind Bakke fra Gausdal. Nå er jeg motivert for å ta vervet igjen. Det er veldig fristende å komme i posisjon i forhold til det historiske skiftet om et halvt år, sier Diserud.

Oppland-perspektiv

Jeg mener det er viktig for Oppland å være i førersetet ved sammenslåingen av to fylker. Etter snart 30 år i partiet, 19 år i fylkespolitikken, og med lang fartstid i landsstyret, så mener jeg at jeg har kompetansen som trengs for at FrP kan bidra. Jeg delte kommentaren i GD på facebooksiden min i går. Og jeg har fått veldig mange støtteerklæringer. Fra folk innad i Oppland FrP, men også mange fra andre partier og organisasjoner og partifeller i andre fylker har uttrykt støtte. Det oppmuntrer en skarve FrP-er fra et småbruk i Aurdal. Det er tilliten ute blant folk vi er avhengig av, samarbeid innad er en ting, men vi skal jo nå ut!

Lyst og ambisjoner

Diserud legger ikke skjul på at vervet som leder av Oppland FrP bare er et steg mot det store målet. Å bli leder for det nye sammenslåtte fylkespartiet. Og det stopper ikke der. Han kan gjerne tenke seg å bli nominert som førstekandidat også. En plass som gjerne medfører at du blir gruppeleder for representantene på fylkestinget.

– Jeg vet det er ambisiøst. Men jeg har vært gruppeleder i fylkestinget i Oppland i mange år. Og det er jo der den virkelige politikken utformes. Jeg sier ikke at jeg tror jeg får begge vervene. Men jeg har ingen problemer med å signalisere at jeg har lyst på begge, sier Diserud til avisa Valdres.

– Har tilliten

Nå er det valgt tre representanter fra Oppland og tre fra Hedmark som skal meisle ut politikken vi skal føre i Innlandet de kommende årene. Den ene fra Oppland er meg. Jeg opplever å ha tilliten som skal til for å lede FrP inn i Innlandet. Jeg har dokumentert tette forbindelser mot Ketil Solvik-Olsen og mot veldig mange av de andre politikerne som sitter på tinget for oss. Summa summarum, så mener jeg oppriktig at jobben som skal gjøres er viktig. Det er en jobb jeg kan gjøre og gjøre godt. Jeg er heltidspolitiker, jeg kan politikken vår, og jeg har tid. Etter mange år i politikken sitter en gjerne med mange allianser eller mange uvenner. Jeg tror jeg har overvekt av allianser, ikke bare innad, men også ute blant forskjellige yrkesgrupper jeg har kontakt med og politikere i andre partier i Oppland og i Hedmark. Ikke minst takket være at vi har hatt en del felles fylkesting mellom Hedmark og Oppland.

Klar for kamp

Geir Fauchald og jeg er gode venner. det regner jeg med at vi er også etter denne helgen, sier Diserud. En må vinne og en må tape. En kampvotering er alltid spennende men jeg gleder meg litt til å ha den kampvoteringa. Og er overbevist om at han tenker likt. Det er en styrke for ethvert parti at det er kamp om vervene. Den som har sterkest støtte vinner, slik skal det være, sier mannen som har sittet 19 år i fylkestinget i Oppland. Og som påstår han er mer politisk sulten i dag enn for 20 år siden. Nå kjenner han krikene og krokene. Og har ministere som hurtigvalg på telefonen. Politikk er en livsstil. Og neimen om det historiske toget i Innlandet skal få gå uten at han gjør alt han kan for å ha minst en hånd på rattet.

Fallhøyde

Avisa Valdres spør om ikke Diserud nå skaffer seg en enorm fallhøyde, når han går ut og signaliserer sine ambisjoner så sterkt?

– Det er klart jeg har fallhøyde. Men dette har jeg tenkt gjennom. Hvis jeg ikke blir valgt, så skal jeg leve godt med det. Jeg hadde levd mye dårligere om jeg hadde lysten og ambisjonene men ikke turte være tydelig, sier Olaf Nils Diserud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken