«Det er kraftig vind i området som kan ta tak i hengere og vogntog. Nedsatt hastighet på strekningen som følge av dette.»

Slik lød meldinga fra Vegtrafikksentralen øst om E16-strekninga mellom Kvam og Hugali i Vang fredag klokka 08.20.

Om lag tre timer seinere da klokka hadde runda 11.30, kom beskjeden om at vinden hadde avtatt og fartsgrensa var satt tilbake til normal hastighet.

Vindutsatt område

Området er kjent for å være vindutsatt. Tidligere i vår tok vinden tak i ei campingvogn som havna i kantrekka etter å ha blitt blåst av vegen ved Hugavika. Heldigvis slapp de som satt i bilen campingvogna var festa til med skrekken.

Denne uka måtte Statens vegvesen gjøre oppryddinger ved busskuret samme sted etter at dette ved flere anledninger har fått hard medfart av vinden.

En værstasjon skal i løpet av året komme på plass på E16-strekninga før tunnellinngangen på stedet.

Bobil av vegen

Uvær skaper utfordringer på vegene flere steder i Valdres.

Torsdag kveld klokka 22.35 kjørte en bobil av vegen på fylkesveg 51 i Øystre Slidre. Politiet kunne i si melding fastslå at det var både snødrev og glatt i området.

De to personene i bobilen ble sjekka av helsevesen på stedet, men det var ikke snakk om alvorlig personskade.

Stengt fjellovergang

Like etter midnatt natt til fredag meldte Vegtrafikksentralen øst at fjellovergangen over Valdresflye på den samme fylkesvegstrekninga kunne bli stengt på kort varsel på grunn av uvær.

«Det er snøføyke og kraftig vind på fjellet», lød meldinga.

Like etter ble det meldt at fjellovergangen var blitt stengt som følge av uværet. Ny vurdering skulle gjøres klokka 08.00 fredag morgen. Da ble beslutninga fortsatt stengning fram til ny vurdering klokka 11.00 fredag formiddag.

Klokka 10.20 kom imidlertid meldinga om at fv. 51 Valdresflye igjen er åpen for trafikk etter uvær.

Seinere fredag formiddag kan ansvarlig for fylkesvegene i Innlandet, Håvard Ødegård, opplyse til avisa at det som følge av værforholdene, innføres nattestenging på fjellovergangen fram til søndag morgen.