Gå til sidens hovedinnhold

Full stopp på fylkesvegen

Sjefredaktøren måtte sjøl trå til for å få «Valdres’n» fram til folket da budbilen som skal frakte papiravisa ut til leserne kjørte seg fast på fylkesvegen i Vang på ubrøyta veg lørdag.

VANG: Blest og snødrev hadde skapt utfordrende kjøreforhold i Vang i løpet av natta. Det gjorde det vanskelig for dem som skal ta seg fram på vegene.

Kjørte seg fast

På morgenturen heime i Vang støtte sjefredaktør i avisa Valdres, Hilde Lysengen Havro, på en av avisas budbilsjåfører som sørger for å bringe avisa hun sjøl er redaktør for, ut til folket i fysisk format.

Om lag klokka halv ti på formiddagen var det imidlertid full stopp for sjåføren som hadde kjørt seg fast i snøen som hadde lagt seg i vegbanen på fylkesvegen Vennisvegen.

– I praksis stengt

– Papiravisa er en viktig del av lørdagen for mange – og «Valdres’n» skal fram uansett, humrer Hilde.

– At avisa skal leveres er én ting, men folk skal på jobb. Heimehjelpa må fram blant annet og enda mer dramatisk er det jo om det skulle være behov for uttrykning. Dette er nok et eksempel på dårlig brøyting ute i distriktet – i praksis er jo vegen stengt, påpeker hun.

Måtte rundt Vangsmjøsa

Sjefredaktøren måtte sjøl trå til for å hjelpe budbilsjåføren med å få den fastkjørte bilen løs for å kunne ta seg videre på ruta, slik at avisa nådde trofaste leserne.

Budbilsjåføren måtte kapitulere, snu og ta vegen vestover rundt Vangsmjøsa for å fortsette ferden, mens sjefredaktøren varsla det ansvarlige brøyteselskapet før hun fortsatte morgenturen.

Kommentarer til denne saken