Fv51 over Valdresflye holdes åpen i natt for å avlaste E6

Forhold over Valdresflye tirsdag ettermiddag

Forhold over Valdresflye tirsdag ettermiddag Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesveg 51 mellom Vågå og Øystre Slidre holdes åpen i natt, slik at trafikk mellom Østlandet og Vestlandet kan bruke vegen over Valdresflye hele døgnet, fordi E6 i Gudbrandsdalen er stengt i Ringebu.

DEL

Valdresflye: Fylkesveg 51 og E16 gjennom Valdres kan være en viktig forbindelse mellom Østlandet og rv. 15 fra Sogn og Fjordane, eller Østlandet og E136 fra Møre og Romsdal.

Denne forbindelsen er spesielt viktig når E6 er stengt i Gudbrandsdalen. Vegen over Valdresflye har nettopp blitt åpnet etter vinterstenging, og har vært nattestengt de første døgnene etter åpning.

– Statens vegvesen har bedt driftsentreprenøren kjøre patruljebil på fylkesveg 51 i natt, slik at vi kan holde vegen åpen, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud.

– Dermed kan trafikantene bruke vegen over Valdresflye som ei alternativ rute mellom Østlandet og Vestlandet. Det er ingen lokal omkjøringsveg for kjøretøy over 7,5 tonn der E6 er stengt i Ringebu. Riksveg 3 gjennom Østerdalen er den viktigste omkjøringsvegen for tungtrafikken. Så lenge E6 er stengt, vil Vegvesenet gjøre det vi kan for å holde Valdresflye åpen i tillegg.

Ved dårlig vær kan fylkesveg 51 bli stengt på kort varsel. Vegvesenet ber trafikantene sjekke vær- og føremeldinger på nett eller telefon, hvis det er meldt vind og nedbør i fjellet. Det er også viktig at trafikantene følger skilt og anvisninger fra personell som dirigerer trafikken. Det har vært trafikkproblemer på omkjøringsvegene i Ringebu i dag, fordi vogntogførere har kjørt inn på veger som har vært stengt for dem, og kjørt seg fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken