Gå til sidens hovedinnhold

Fylkeskommunen øremerker 3 millioner: Rundt 300 husstander får bredbånd i Valdres

Artikkelen er over 1 år gammel

Oppland fylkeskommune satser stort på utbygging av bredbånd og bevilget 22,4 millioner kroner i fjor. Da lot ikke kommunene i Valdres sjansen gå fra seg og satte av nesten tre millioner kroner selv.

Oppland: – Dette må vi matche, og vi øker satsinga ytterligere med 10 millioner kroner i hele Oppland, sier fylkespolitikerne.

Dobler beløpet

Det var i utgangspunktet satt av 22,4 millioner kroner til utbygging av bredbånd i Oppland. Fordelingen ble slik at fylkeskommunen kunne sette av rundt 1,5 millioner kroner til Valdres. Nå dobler fylkespolitikerne beløpet.

– Valdres er en framoverlent region med tydelige ambisjoner. Da vi så det kommunale engasjementet for å bygge ut bredbånd i Valdres, kunne vi ikke være dårligere. Vi legger derfor på ytterligere 1,5 millioner kroner til utbygging av bredbånd i Valdres, og vi matcher dermed kommunene krone for krone, sier Kjersti Bjørnstad, komitéleder næring, miljø og klima i Oppland.

Med bredbåndsatsinga til fylkeskommunen vil over 300 nye husstander få tilgang på høyhastighetsbredbånd bare i Valdres. Oppland har en lav dekning på bredbånd, og selv om regjeringa er tydelig på målet med 90 prosent dekning i Norge, slår ikke det godt ut for Oppland.

Svarte flekker på bredbåndskartet

– Regjeringa ser ikke til distriktene i det hele tatt. Oppland har store svarte flekker på bredbåndskartet og Valdres er intet unntak. Dermed er det vanskelig for kommunene å ta del i den digitale utviklinga, barn får ikke gjort lekser, og bedrifter får ikke inn ordre eller betalt regninger. Bredbånd er i dag like viktig som all annen infrastruktur som strøm, vann og kloakk, og jeg er derfor svært fornøyd med at vi dobler satsinga vår på Valdres, sier Even Aleksander Hagen, fylkesordfører i Oppland.

Kommentarer til denne saken