Spennende damer til Galleri Perrongen

Tina Tobiassen lager bilder av solfylte somre, gode stunder, barneglede, oppdagelser og prestasjoner.

Tina Tobiassen lager bilder av solfylte somre, gode stunder, barneglede, oppdagelser og prestasjoner. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tiden er kommet for årets første utstilling i Galleri Perrongen på Fagernes. To kreative damer skal fylle lokalene med vakker kunst, nemlig Ellen Edminson og Tina Tobiassen.

DEL

FAGERNES: De presenterer grafiske trykk og malerier bygget opp av acryl, kull og ørkensand.

Ellen Edminson er utdannet i både England og Norge og jobber nå bl.a. i Barcelona. Hun har en imponerende liste over utstillinger der hun har deltatt, i både inn- og utland. Hennes bilder har et poetisk uttrykk, hvor det lette og luftige gir et inntrykk av ro og stillhet. I mange av bildene er det en sårbarhet man kan kjenne seg igjen i. Hun sier selv at små detaljer i naturen fascinerer henne – blader og frø som blir hentet av vinden, løftet opp og fraktet avgårde. Hvor ender de opp?

Tina Tobiassen har kunst-utdannelse fra Norge, men har en lang rekke utstillinger i inn- og utland bak seg. Hennes malerier betegnes som naiv optimisme, med et nokså klart filosofisk budskap: Troen på forandring, det å bryte ut av vaner og ta sats ut i det ukjente. I tillegg har hun tydelig fokus på tilstedeværelse i eget liv, samt det å ta vare på øyeblikkene. Hun stiller videre spørsmål om hva vi husker av det levde livet? Solfylte somre, gode studer, barneglede, oppdagelser og prestasjoner - alt som et litt slørete «totalminne».

Ellen Edminsons bilder har et poetisk uttrykk, hvor det lette og luftige gir et inntrykk av ro og stillhet.

Ellen Edminsons bilder har et poetisk uttrykk, hvor det lette og luftige gir et inntrykk av ro og stillhet. Foto:

Valdres Kunstforening inviterer herved til gode kunstopplevelser fra midt på dagen lørdag 17. februar. Da åpner Kristin Dagsdatter Malm denne vinterutstillingen, med musikalsk akkompagnement av Sindre Tronrud. Den vil vare frem til 10. mars og burde være et fargerikt avbrekk i en hvit vinterhverdag.

Artikkeltags