Går for gull i MGP-finalen

Finaleklare: Utflytta valdris, Christoffer Gunnestad, sammen med storfavoritt og artisten han er manager for, Ulrikke Brandstorp, under forberedelsene til MGP-finalen i Trondheim Spektrum lørdag kveld.

Finaleklare: Utflytta valdris, Christoffer Gunnestad, sammen med storfavoritt og artisten han er manager for, Ulrikke Brandstorp, under forberedelsene til MGP-finalen i Trondheim Spektrum lørdag kveld. Foto:

Christoffer Gunnestad (29) fra Vestringsbygda er manager for – og samboer med – artist Ulrikke Brandstorp (24), som er bookmakernes storfavoritt i forkant av lørdagens MGP-finale. Nå håper den utflytta valdrisen på stemmehjelp fra gamle hjemtrakter.

DEL

TRONDHEIM: – Alt handler om MGP om dagen for min del. Jeg la meg klokka ett i natt og var oppe igjen halv sju, men jeg har MGP i tankene absolutt hele døgnet – når jeg sover, drømmer jeg – og har mareritt om – MGP, humrer Christoffer som tar seg tid til en telefonsamtale med avisa under frokosten i forkant av første kameraprøve med NRK i Trondheim Spektrum.

41 prosents vinnersjanse

Sjøl om det ikke er den utflytta valdrisen sjøl som skal stå på scenen under lørdagens nasjonale finale i Melodi Grand Prix (MGP), er oppgavene i kulissene desto flere for 29-åringen – spesielt når artisten du er manager for er soleklar forhåndsfavoritt blant bookmakerne. En samleoversikt over oddsene fra de største internasjonale spillselskapene på nettstedet eurovisionworld.com, gir nemlig Ulrikke Brandstorp med låten «Attention» 41 prosents vinnersjanse i den norske finalen – suverent foran andre- og tredjeplassen på lista, som hver har 12 prosent.

Lagseier: Ulrikke betegner Christoffer som «sin klippe» og understreker at det vil være for en lagseier å regne om hun vinner finalen i Melodi Grand Prix på lørdag.

Lagseier: Ulrikke betegner Christoffer som «sin klippe» og understreker at det vil være for en lagseier å regne om hun vinner finalen i Melodi Grand Prix på lørdag. Foto:

– Interessen fra både norsk og utenlandsk presse er stor – etterpå venter faktisk et intervju med et amerikansk Eurovision-nettsted til og med. Det viktigste jeg kan gjøre for Ulrikke, er å ta imot trykket utenfra, håndtere det praktiske og tilrettelegge for at hun kan få slappa av litt innimellom – sjøl om det ikke blir så mye tid til det, sier manageren. Sjøl om han i utgangspunktet kun er den som håndterer pressehenvendelsene til artisten, har valdrisen imidlertid også sjøl fått oppmerksomhet i rikspressen den siste tida. Både Dagbladet og VG har nemlig bitt seg merke i det unike forholdet mellom manageren og artisten, som ikke bare jobber sammen, men også bor under samme tak på Majorstuen i Oslo.

– Christoffer er min klippe

Det er imidlertid ingen romantiske følelser mellom de to, som møttes i bryllupet til en av årets øvrige MGP-deltakere, Oda Evjen Gjøvåg. De tilbringer på sin side veldig mye tid sammen og har en spesiell plass i hverandres liv.

«Christoffer er min klippe. Jeg hadde virkelig ikke klart noe av dette uten ham. Hvis jeg skulle være så heldig å vinne på lørdag, så er det ikke jeg som vinner, men vi som vinner – jeg er så glad i den gutten!». Slik uttrykker Ulrikke sin uforbeholdne kjærlighet til manageren i en uttalelse til avisa.

Egen podcast: Christoffer Gundestad og Ulrikke Brandstorp både jobber og bor sammen. I tillegg til å være henholdsvis manager og artist, har de også podcasten «Casa The Kaos» sammen.

Egen podcast: Christoffer Gundestad og Ulrikke Brandstorp både jobber og bor sammen. I tillegg til å være henholdsvis manager og artist, har de også podcasten «Casa The Kaos» sammen. Foto:

– Det går overraskende fint å bo og jobbe sammen. I løpet av disse to åra har vi utrolig nok ennå ikke hatt en eneste ordentlig krangel, men jeg tror det har mye å gjøre med at vi er gode til å lese hverandres følelser, sier Christoffer.

– Det at vi bor under samme tak, gjør også samarbeidet vårt veldig unikt. Jeg trenger ikke vente på tilbakemelding fra artisten – jeg kan bare spørre med en gang, så kan vi få tatt en avgjørelse klokka elleve om kvelden om det er behov for det liksom, fortsetter 29-åringen. Han hadde ikke store erfaringer med å være manager da han påtok seg oppgaven, da han kom flyttende tilbake til Norge etter flere år i USA for et par år siden.

Artisten han er manager for, har tidligere vært deltaker i «Idol» og «The Voice» og var med i MGP også i 2017, hvor hun kom til den såkalte «gullfinalen». Mange ble imidlertid for alvor kjent med 24-åringen fra Sarpsborg da hun kom på andreplass i «Stjernekamp» året etter. Den siste tida har hun for øvrig vært å se på scenen i Folketeateret i rollen som «Liesl» i «Sound of Music».

Har rydda kalenderen

– Jeg synes dette er kjempegøy. På mange måter tror jeg det er en fordel at jeg ikke har så mye tidligere erfaring med det å være manager – det gjør at jeg vil være med på alt som skjer hele tida, så jeg er veldig tett på, forteller Christoffer. Manageren følger opp artisten på alle områder i livet – bokstavelig talt. Blant annet har han lagt ned datingforbud for Ulrikke.

– Alt som er ulovlig, føles jo spennende, så det forbudet har det vel gått så som så med, humrer han og utdyper:

– Ulrikke og jeg er veldig like i den forstand at vi hopper i alt vi gjør med begge beina – også kjærligheten. Da kan det være lett å miste fokus. Samtidig er vi veldig glade i å jobbe og målretta begge to, så det er egentlig ikke et problem.

Nå har de to seier i den norske finalen og en billett til den internasjonale Eurovision-finalen i sikte.

– Vi har rydda kalenderen i april og mai og er klare for å jobbe hardt og «gjøre Europa», om vi skulle få muligheten, fortsetter han.

Gullkjole og gåsehudfaktor

Fokuset holdes nå nemlig helt og holdent på kjærlighetsballaden Ulrikke skal framføre i MGP-finalen lørdag. «Attention», skrevet av A1-medlem Christian Ingebrigtsen, tidligere MGP-vinner Kjetil Mørland og artisten sjøl, var en av fem låter som var forhåndskvalifisert til finalen allerede før de fem delfinalene. Publikum fikk for et par uker siden en smakebit på hva som venter lørdag da Ulrikke framførte låten live i fjerde delfinale. Manageren kan røpe at showet har blitt tatt enda noen hakk videre og at det ikke spares på noe når det nå er duka for finale – blant annet har artistens svarte, paljettglitrende kjole blitt bytta ut.

– Vi går for gull – og Ulrikke skal ha på seg gullkjole i finalen. Vi har også gjort noen små andre justeringer. Lyssettingen blir mer dramatisk. Dessuten har vi lagt til et par andre elementer for å forsterke gåsehudfaktoren ytterligere, sier han hemmelighetsfullt.

Vil erobre Europa: Duoen håper at Ulrikkes bidrag blir sendt videre til Eurovision-finalen i Rotterdam i mai. Begge har rydda kalenderen et par måneder i forveien og er klare for å erobre Europa ved en eventuell seier i den norske finalen.

Vil erobre Europa: Duoen håper at Ulrikkes bidrag blir sendt videre til Eurovision-finalen i Rotterdam i mai. Begge har rydda kalenderen et par måneder i forveien og er klare for å erobre Europa ved en eventuell seier i den norske finalen. Foto:

Ba om pyroregn

Christoffer har sjøl vært tett på hele prosessen fra låtens førsteutkast kom i august til den nå skal framføres i den nasjonale finalen.

– Da jeg hørte låten for aller første gang, ble jeg ikke solgt umiddelbart. Mye skjedde imidlertid underveis i prosessen rundt produksjonen, og den vokste raskt på meg. Nå elsker jeg låten – og hører på den hver dag. Det er gøy å ha vært med fra starten av. Før det første møtet vi hadde med NRK, lytta jeg igjennom låten seks-sju ganger og satt og tenkte ut hvor det ville passe best med pyroregn, forteller en entusiastisk manager.

– Siden det ikke er lov å ha mer enn seks personer på scenen i en Eurovision-finale, har vi når vi har satt sammen sceneshowet med NRK, vært bevisste på å ikke ta med for mange på scenen i den nasjonale finalen heller, sjøl om det ikke er noen begrensninger der – slik at folk ikke blir skuffa over at vi må ta vekk noe dersom vi får muligheten til å representere Norge, fortsetter han.

Frir til valdrisene

Sjøl om Ulrikke er storfavoritt i MGP, tar verken artisten eller manageren på noen måte seieren på forskudd.

– Det er stas at så mange liker låten og har troa. Samtidig er det litt skummelt å ha favorittstempelet. Det har skjedd før at oddsfavoritter ikke vinner. Folk regner kanskje med at naboen stemmer og dropper det sjøl, men vi er helt avhengige av at folk stemmer og gir oss ikke før vi har nådd målstreken, sier Christoffer engasjert. Han benytter samtidig anledningen til å gjøre stemmefiske på gamle hjemtrakter.

Vil til Valdres: Manageren har lyst til å vise fram artisten «sin» på gamle hjemtrakter og ta med Ulrikke på spillejobb i Valdres.

Vil til Valdres: Manageren har lyst til å vise fram artisten «sin» på gamle hjemtrakter og ta med Ulrikke på spillejobb i Valdres.

– Nå trenger jeg Valdres for alt det er verdt, utbryter Christoffer. Han oppfordrer alle valdriser til å bruke «stemmeretten» og lokker med «valgflesk»:

– Kanskje jeg skulle tatt med Ulrikke til Valdres – det hadde jo vært veldig morsomt om hun kunne opptre under «Rakfisken» for eksempel. Jeg har veldig lyst til å ta med artisten «min» hjem, avslutter den utflytta valdrisen.

Artikkeltags