Alle heiet på Mads da han syklet ned Besseggen

Artikkelen er over 4 år gammel

Mads Andre Haugen, bosatt på Lillehammer, syklet ned Besseggen. Nå går videoen viralt på nettet.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Det var søndag kveld at videoen av utforsyklingen ned Besseggen av Mads Haugen ble publisert. Videoen, som viser at Haugen setter full fart nedover den verdensberømte eggen, går nå verden rundt.

– Det har blitt en del oppmerksomhet ja. Men så var det veldig gøy å sykle ned Besseggen. Vi filmet i to dager og startet grytidlig om morgenen og drev på til sent på kvelden i starten av september, sier Haugen til GD.

Umulig å sykle det bratteste partiet

Han har levd av sykling i ti år og flyttet til Lillehammer fra Valdres i 2007.

– Vi har alltid reist utenlands for å filme og sykle, og da jeg fikk forespørsel om å sykle ned Besseggen måtte jeg ikke tenkte meg om to ganger for å svare ja. Jeg har aldri gått Besseggen før og det var først etter utforsyklingen at jeg så hvor bratt og galt det kunne ha gått om jeg tok feil rute, sier Haugen.

Hauget syklet ned stort sett hele Besseggen. På det bratteste partiet var det umulig og for farlig å sykle, men ellers satte han full fart.

– Før turen var jeg veldig spent på responsen til de jeg møtte. Jeg regnet med å få en del kommentarer på at jeg ikke hadde noe der å gjøre, men alle jeg møtte på heiet på meg og var positive, sier Haugen.

Syklet siden han var 15 år

På grunn av meniskskader og skuldre ute av ledd, har han drevet med sykling siden han var 15 år. Han håper filmen, i tillegg til å vise den flotte norske naturen, øker fokuset for idretter som ikke får like mye dekning og omtale i media som for eksempel langrenn og fotball.

– Langrenn er en nisjeidrett og når vi ser det store frafallet i fotballen, så burde andre idretter fått langt større spalteplass enn det får i dag, sier Haugen.

– Stort potensial i stisykling

Han kommer også med et sleivspark på hvordan sykling i naturen blir sett på i dag.

– Det er flere som mener at syklister ikke har like stor rett til å bruke stiene som de som går i fjellet. Det er selvfølgelig bare tull. Når jeg er rundt og sykler på de mange flotte stiene i regionen her, får jeg ganske mange strenge kommentarer. Jeg er helt sikker på at stisykling har et stort potensial og vi har for eksempel noe av det beste i Hafjell Bike Park, sier Haugen.

FAKTA

Opp mot 40.000 personer går hver sesong Besseggen.

I tillegg til selve eggen blir turen enda mer spektakulær siden den ligg mellom de to vatnene Bessvatnet og Gjende som er blått og grønt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken