Gå til sidens hovedinnhold

Gintalas: – Frykten for økt smitte etter jul var berettiget

Kommuneoverlege Nerijus Gintalas i Sør-Aurdal opplyser at de tre personene som ble meldt smittet i kommunen tirsdag kveld alle er lokale.

SØR-AURDAL: Ingen av dem har alvorlige symptomer, og er plassert i isolasjon hjemme. To av dem er i familie, og de to har knapt vært i kontakt med andre, slik at smittesporingen har vært svært enkel i forhold til dem. Mens den tredje personen har vært i kontakt med mange flere. Vi hurtigtestet 15 personer tirsdag kveld, forteller Gintalas. Samtlige hurtigtester var negative, men vi må vente til i morgen, torsdag, før vi får resultatene på de ordinære testene.

– Er du redd dette bare er starten på en lokal smittebølge?

– Vi fryktet jo større smitte i etterkant av jul og nyttårsfeiring. Og jeg tar dette som som en bekreftelse på at frykten var vel begrunnet. Jeg mener det er helt riktig å stramme inn nå, ikke minst når vi vet at det er muterte varianter fra England og Sør-Afrika også i Norge. Vi har innført ekstra tiltak på legekontoret nå. Alle pasienter må ha på seg munnbind. I denne situasjonen er det ekstra viktig å beskytte vårt helsepersonell, sier Gintalas.

– I går var det 16 personer som henvendte seg hit og ba om å bli testet. I dag kommer det like mange. 16 om dagen er langt høyere enn hva vi hadde får jul, og indikerer at flere har symptomer som må tas på alvor, sier kommuneoverlegen i Sør-Aurdal.

Kommentarer til denne saken