Gir seg som landslagstrener: Geir Endre Rogn prioriterer familien

Familien samlet: De gode stundene blir viktigere og viktigere for Lena Jensen Rogn, som sammen med mannen Geir Endre Rogn og sønnene Falk (7) og Martin (5) håper 2020 vil gjøre Lena helt frisk.

Familien samlet: De gode stundene blir viktigere og viktigere for Lena Jensen Rogn, som sammen med mannen Geir Endre Rogn og sønnene Falk (7) og Martin (5) håper 2020 vil gjøre Lena helt frisk. Foto:

Trener for langrennsjentene, Geir Endre Rogn velger å ikke fornye sitt engasjement. Hensynet til familien veier tyngst i beslutningen, skriver Skiforbundet i en pressemelding.

DEL

VALDRES: Rogn har vært ansatt i Skiforbundet de fire siste sesongene, nå får omsorg til kone, barn og hjemgården i Valdres første prioritet.

Rogn var juniorlandslagstrener fra 2016 til 2018 og trener for kvinner elite fra 2018 og frem til nå. De siste to årene i team med hovedtrener Ole Morten Iversen.

– Det har vært fire flotte år der jeg har hatt gleden av å bidra til utvikling både for lovende juniorer og verdens beste skijenter, sier Geir Endre Rogn.

– Det er tøft å gi slipp på det som virkelig har vært en drømmejobb, men familien går foran alt. Kona mi sliter med alvorlig sjukdom og da trengs det at jeg er til stede i hverdagen for å skape ro og stabilitet for henne og de to sønnene våre.

– Spilt en stor rolle

– Først og fremst må jeg si at vi mister en utrolig dyktig trener i Geir Endre, sier Therese Johaug.

– Han har spilt en stor rolle for meg og laget de siste årene. Jeg takker for alt han har gjort, og ønsker han lykke til videre! Vi kommer til å savne Geir Endre både i løypa og rundt matbordet!

Nå venter i første omgang jobbing på gården hjemme i Vang i Valdres, samt videreutvikling av Rogns digitale treningsveiledningsprosjekt hvor han tilbyr skreddersøm av målrettet trening.

– Geir Endre har vært en sterk ressurs inn i kvinnelandslagets trenerteam. Det er likevel med stor forståelse og respekt at hans beslutning om å prioritere familien i en krevende periode veier tyngst, sier langrennssjef Espen Bjervig.

– Vi skulle veldig gjerne hatt med oss Geir Endre videre, men ønsker nå først og fremst at alt går bra med familien, samtidig som vi håper fremtiden kan gi nye muligheter for tilgang til hans kompetanse i langrennssporten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken