Nå går alt så meget bedre

Artikkelen er over 2 år gammel

Og det skal ikke komme nedbør på lenge.

DEL

Avisa Valdres tok seg en tur fra Fagernes til Leira i 13.30-tiden for å sjekke føret på E16 etter morgenens ekstreme kjøreforhold mange steder.. Vi møtte flere biler fra Statens Vegvesen underveis, og ble liggende bak en grusbil på vei tilbake. Våre medtrafikanter viste hensyn, la seg i rolig kø bak grusbilen, og nøt åpenbart det samme gode grepet på vegen som vi gjorde. Så kan vi håpe og tro at vi er gjennom problemene for denne gang. Akkurat nå er det noen få minusgrader på Fagernes, plussgrader en rekke steder, og det er mildvær i vente over hele Valdres i morgen også. Men da er det varslet sol og null nedbør. Og torsdag skal kuldegradene komme tilbake. Uten nedbør av noe slag. Slik skal det holde seg frem til jul og enda lenger i følge langtidsvarselet.

Godt fornøyd med vintervedlikeholdet

Det er gode kjøreforhold i Valdres nå. Det kan være enkelte glatte partier på mindre veger, menvi oppfatter at kjøreforholdene har vært gode etter forutsetningene, sier leder drift Oppland, Asbjørn Stensrud i Statens Vegvesen. Han er spent på morgendagen på grunn av mildværet. Det kan bli glatt enkelte steder, selv uten nedbør.

-Temperatursvingninger og mildvær kan ofte være utfordrende, det er viktig å følge med og kjøre etter forholdene. Hold god avstand, sier Stensrud. Han forteller at entreprenørene fortsatt er ute og gjør jobben fortsatt. Hans rapporter tilsier at saltet har fungert veldig bra i dag på E16 og Fylkesveg 33. Vi vil fortsette å bruke salt, vi er i det hele tatt godt fornøyd med vinterdriften som leveres av Presis Vegdrift AS i Valdres så langt, sier Stensrud. Det er ingen selvfølge at han gir slik ros. I fjor var det mange klager, og Stensrud uttalte til avisa Valdres at han tok klagene på største alvor.

Artikkeltags