Innsamling om Halloween

Halloween er blitt en tradisjon i Norge. Del minnene dine, oppfordrer Norsk folkeminnesamling og Norsk etnologisk gransking.

Halloween er blitt en tradisjon i Norge. Del minnene dine, oppfordrer Norsk folkeminnesamling og Norsk etnologisk gransking. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norsk Folkemuseum og Universitetet i Oslo ber om hjelp til å samle folks Halloween-erfaringer i Norge.

DEL

Minner.no er en nettside der museer og arkiv samler inn privatpersoners kunnskaper, minner og erfaringer. Nå holder minner.no på med en innsamling om Halloween i Norge.

- Siden 1990-tallet har markeringen av Halloween spredt seg fra USA til mange europeiske land, også til Norge. Nå er det mange unge voksne som har hatt Halloween som et fast høydepunkt gjennom hele barne- og ungdomstiden. Samtidig er det også mange som husker tiden da Halloween var ganske ukjent. De kan fortelle om hva som skjedde da Halloween kom til Norge, og hva de selv gjorde, mente og følte da. Nå ber vi om hjelp til å samle disse erfaringene og minnene, sier førstekonservator Audun Kjus ved Norsk etnologisk gransking.

Ane Ohrvik ved Norsk Folkeminnesamling legger til: - Vi håper at mange blir med på denne innsamlingsaksjonen! Halloween har etter hvert blitt en av de største kalenderfestene i Norge. Ved å fortelle om dine egne Halloween-erfaringer bidrar du med kunnskap og innsikt i hvordan dette har foregått. Samtidig er du med på å fylle opp i Norges minnesbank. Bli med å skape historie!

Minner.no ønsker besvarelser, gjerne også med bilder og filmer, fra hele landet og håper du vil ta deg tid til å fortelle om nettopp dine erfaringer med Halloween i Norge. Jo flere besvarelser - jo bedre blir dokumentasjonen av Halloween-feiringen.

Les mer og send inn ditt minne HER.

Artikkeltags