Valdres: – I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Tore Tjomsland, administrerende direktør i Coop Øst.

Medeierne i Coop Øst får i disse dager utbetalt hele 77,5 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2018. Det er en økning på 14 millioner sammenlignet med 2017. I de seks kommunene i Valdres får medeierne utbetalt totalt hele 1 648 981 kroner.

– Medeierne er våre beste og mest lojale kunder, som hver og en har bidratt til at vi nå utbetaler et rekordstort kjøpeutbytte, sier Tjomsland som er svært fornøyd med utviklingen i 2018.

Coop Østs omsetning endte på 6 943 millioner kroner (6,9 milliarder kroner). Dette tilsvarer en omsetningsvekst på 357 millioner kroner.

– Den største æren for dette skal våre fantastiske medarbeidere ha, som står på hver eneste dag for å levere gode handleopplevelser til våre medeiere og kunder. Medeierne har gjennom kundeundersøkelser scoret medarbeiderne rekordhøyt i 2018. Vi kan derfor trygt slå fast at de ansatte er Coop Øst sitt aller største konkurransefortrinn, sier Tjomsland.

Coop Øst er landets største samvirkelag, og i 2018 ble 27 000 flere medeiere i samvirkelaget.

– Vi teller nå over 379 000 medeiere i Coop Øst. Delingsøkonomi er i vinden som aldri før, og treffer spesielt de yngre aldersgruppene. Ca. 50 prosent av våre nye medeiere i 2018 er under 30 år. De yngre kundene våre er i tillegg til delingsøkonomi opptatt av samfunnsansvar og tilgangen til sunn og bærekraftig mat. Alt dette får de hos oss, sier han.

Kjøpeutbyttet er nå satt inn på den enkeltes medlemskonto. Medeierne velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller om de vil la pengene forrente seg på konto.