Gå til sidens hovedinnhold

Har du husket vinterdekkene...?

Vi noterer juli og fellesferie i kalenderen. Normalt sett en årstid man forbinder med sol, varme og grønt gress. Juni ga mange forhåpninger om hvordan hjemmesommeren 2020 kunne bli - men nå er altså kontrabeskjeden her: husk vinterdekkene.

SØR-NORGE: Det er meldt både kraftig vind og snø over 800-1000 m.o.h. i Sør-Norge, og i de lokale traktene vil dette altså kunne gjelde fjelloverganger som Valdresflye, Tyin og Hardangervidda. Skal du over en av disse i løpet av uka kan det være lurt å legge om for sikkerhetens skyld. Før helga var det snø på Fv 55 Aurland-Hol, Rv 13 Vikafjellet og Rv 7 Hardangervidda.

Faren for snø øker i løpet av mandag kveld.

Kan bli sleipt

På Valdresflye vil det være 0 grader fra 00 til 12 tirsdag og onsdag morgen. Noe nedbør kan gjøre føret sleipt, så det er lurt å ha i bakhodet.

Det er fremdeles noe snø igjen i fjellet, og for de som vandrer i disse traktene er det av Hovedredningssentralen oppfordret til å grave seg ned i tide, grunnet ventende kraftige vindkast.

– Ikke vent med å søke ly til du er utslitt. Du blir mer sliten av sterk vind. Bruk vindsekken, eller grav deg ned i snøen i tide, skriver de.

Kommentarer til denne saken