TV 2 mener Telia/Get styrte bevisst mot et brudd. Det skriver kanalen på sine nettsider.

Ikke enighet

– Vi har dessverre ikke kommet til enighet om en ny avtale med TV 2, og har derfor fra 1. juni ikke lenger lov til å vise deres TV-kanaler. Vi beklager ulempene dette medfører, skriver Get på sine nettsider.

Videre sier Get av de bruker en poengbasert valgmeny som lar kundene sette sammen sin egen TV-pakke.

– TV2 ønsker ikke å tilby valgfrihet av sine kanaler for deg som kunde, og de ønsker at du som Get-kunde skal betale mye mer for å se på deres kanaler. Det kan vi sjølsagt ikke akseptere. Vi fortsetter forhandlingene og håper at vi kommer til enighet om rimelige vilkår så raskt som mulig, opplyser TV-tilbyderen for sine kunder.

– Bevisst brudd

– Det er helt tydelig at svenske Telia aldri var interessert i å bli enig med TV 2. Telia har gitt oss tre tilbud i forhandlingene, alle ligger under det de betaler i dag, og Telia har allerede den laveste prisen i markedet. Vi har aldri noen gang opplevd at en distributør starter en forhandling med å tilby oss vesentlig mindre. Det er jo ikke sånn at Gets TV-pakke har blitt billigere, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør TV 2.

Get-kunder mister følgende kanaler: TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Livstil, TV 2 Sport 1 og 2, TV 2 Sport Premium, og C More-kanalene.