VALDRES: Klokka 12:19 onsdag ble det meldt om en feil som berørte området Lomen og Ryfoss. Klokka 13.26 ble feilen funnet ved Garvik i Vestre Slidre, og det ble igangsatt feilsøking. Klokka 13:50 kunne VEN melde at feilen er rettet, og strømforsyninga gjenopprettet til alle kunder i området Lomen vest.

Hauk til bry

Tirsdag ettermiddag, like over klokka 14.30, fikk VEN melding om at en isolator sto i brann på høgspentlinja ved Holden i Vestre Slidre.

Klokka 15:08 ble strømmen koplet ut i området for feilretting. 15:46 var feilen retta, og alle hadde fått strømmen tilbake, meldte VEN sine nettsider.

– Det var en hauk som var årsaka. Den er nå vandret til de evige jaktmarker, kunne de da opplyse.

Tidligere på dagen var det også problemer andre steder på strømnettet i Vestre Slidre. Klokka 13:29 meldte VEN om en feil på høgspentlinja ved Ulvildsete, og at reparasjon var i gang. Vel en time seinere var feilen retta og alle igjen forsynt med strøm.

Planlagt stans

I tillegg til de uforutsette hendelsene hadde VEN en planlagt strømstans tirsdag.

I området fra Torshaug Sag til Riste var det strømstans i cirka én time fra klokka 17:00.

Tre over linja

Dagen i forvegen var det heller ikke fritt for utfordringer med nettet. Da var det et tre som var lagt seg over høgspentlinja innover mot Vangsjøen i Øystre Slidre som måtte fjernes, før det kunne skape større problemer.

Strømmen ble da utkobla fra Bjødnaholet og innover fra klokka 16.45, og innkopla like før klokka 18.