Gå til sidens hovedinnhold

Har du vært uten strøm i dag? Dette kan være årsaka

Artikkelen er over 1 år gammel

Valdres Energi Nett (VEN) har hatt litt av hvert å fylle tiden med det siste døgnet, med flere feil på strømnettet.

VALDRES: Klokka 12:19 onsdag ble det meldt om en feil som berørte området Lomen og Ryfoss. Klokka 13.26 ble feilen funnet ved Garvik i Vestre Slidre, og det ble igangsatt feilsøking. Klokka 13:50 kunne VEN melde at feilen er rettet, og strømforsyninga gjenopprettet til alle kunder i området Lomen vest.

Hauk til bry

Tirsdag ettermiddag, like over klokka 14.30, fikk VEN melding om at en isolator sto i brann på høgspentlinja ved Holden i Vestre Slidre.

Klokka 15:08 ble strømmen koplet ut i området for feilretting. 15:46 var feilen retta, og alle hadde fått strømmen tilbake, meldte VEN sine nettsider.

– Det var en hauk som var årsaka. Den er nå vandret til de evige jaktmarker, kunne de da opplyse.

Tidligere på dagen var det også problemer andre steder på strømnettet i Vestre Slidre. Klokka 13:29 meldte VEN om en feil på høgspentlinja ved Ulvildsete, og at reparasjon var i gang. Vel en time seinere var feilen retta og alle igjen forsynt med strøm.

Planlagt stans

I tillegg til de uforutsette hendelsene hadde VEN en planlagt strømstans tirsdag.

I området fra Torshaug Sag til Riste var det strømstans i cirka én time fra klokka 17:00.

Tre over linja

Dagen i forvegen var det heller ikke fritt for utfordringer med nettet. Da var det et tre som var lagt seg over høgspentlinja innover mot Vangsjøen i Øystre Slidre som måtte fjernes, før det kunne skape større problemer.

Strømmen ble da utkobla fra Bjødnaholet og innover fra klokka 16.45, og innkopla like før klokka 18.

Kommentarer til denne saken