Gå til sidens hovedinnhold

– Har nok kontroll på situasjonen nå

Kommuneoverlege Per Einar Jahr sier søndag kveld at situasjonen blant russen og ungdommen i Valdres trolig er under kontroll.

VALDRES: Det var forrige lørdag at en person i karantene i Hallingdal hadde brutt denne, og reist over til Fagernes for å henge seg på russefeiringen her. Det viste seg senere at vedkommende var smittet, noe som gikk ut over russ både i Hallingdal og i Valdres.

Les også

– Det ser lovende ut, men vi kan ikke si oss helt trygge ennå

– Veldig positivt

Flesteparten av russen fikk kommet seg ut av ventekarantenen allerede fredag, etter at ingen testet positivt på prøvene som ble gjort tidligere i uka.

Det viste seg derimot at også yngre elever ved Valdres vidaregåaende skule hadde deltatt på festen og vært til stede denne lørdagen, så disse ble også satt i karantene. De ble testet fredag, og personene definerte som nærkontakter skulle ta sin andre test lørdag for å potensielt testes ut av karantenen.

– Det har seg slik at om det forekommer positive testresultater, så blir jeg oppringt. Med tanke på at det er så sent på kvelden (Kl. 19:30, journ. anm) og jeg ennå ikke har hørt noe, så går jeg ut ifra at ingen av prøvene som ble tatt lørdag er positive. Det betyr at vi har nok kontroll på situasjonen nå, og det er veldig positivt!

Det betyr, så vidt kommuneoverlegen kommer på i farta, at de som er i ventekarantene og de andre som er satt i vanlig karantene med bakgrunn i definisjon som nærkontakter, er ute av denne til mandag og kan tilbake på skolen.

Les også

Etterforsker brudd på karantenereglene da en halling i karantene reiste til Fagernes lørdag kveld

Les også

Seksjonssjef for etterforsking i Hallingdal: – Har oppretta sak, men må vente på avhøyr til vedkomande er ute av isolasjon

Fritidsinnbygger positiv

Det har imidlertid vært positive prøver å hente i helga. Jahr opplyser at det lørdag kom melding om at en fritidsinnbygger var bekreftet smittet. Her er smittevei kjent, og det var uproblematisk smittesporingsarbeid.

– Det er mye følelser i sving blant russen nå. Vi er sjokkert, bekymret og frustrert over situasjonen

Kommentarer til denne saken