Gå til sidens hovedinnhold

Har passert 50 smittetilfeller på 10 dager, men håper på normal skolehverdag fra tirsdag av

– Jeg vet ikke om det er en milepæl det er verdt å feire, sier kommuneoverlegen. I en pressemelding onsdag ble det bekreftet 52 smitta i det pågående koronautbruddet.

NORD-AURDAL: Tirsdag fikk kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr, beskjed om to nye tilfeller av covid-19. Onsdag kom det ytterligere to til, slik at tallet er 52.

Passerte femti

Med det har kommunen registrert over 50 smittetilfeller de siste 10 dagene. De aller fleste av smittetilfellene er tilknyttet et utbrudd på barneskolen og ungdomsskolen i Nord-Aurdal.

– Jeg vet ikke om det er en milepæl det er verdt å feire, men det vi kan glede oss over er at det ikke er noen nye skoleelever som er smitta, sier Jahr til avisa Valdres onsdag ettermiddag.

Les også

Flere smittetilfeller – stenger frivilligsentralen

Normal skole på tirsdag

Om de ikke får noen nye smittetilfeller tilknyttet barneskolen eller ungdomsskolen onsdag eller torsdag, kan det tyde på at skoleutbruddet den siste uka nærmer seg slutten.

– Da er testregimet i skolen over. Så vi er veldig spente i dag og i morgen, sier Jahr til avisa Valdres onsdag.

Han opplyser om at gårsdagens to smittetilfeller var enkeltstående smittetilfeller som ikke har sammenheng med smitteutbruddet på NABS og NAUS. Disse var smitta utenfor Valdres, ifølge kommuneoverlegen.

I en pressemelding onsdag ettermiddag skriver Nord-Aurdal kommune ved ordfører Knut Arne Fjelltun at det ikke er flere registrert smittet knyttet til barne- og ungdomsskolen.

– Noen elever gjennomfører siste dag med testing i morgen, torsdag. Dersom det ikke blir påvist ytterligere smitte ved skolene, vil drifta være tilbake til normalen, og aktiviteter for barn og unge åpne igjen fra tirsdag 16.11.

Les også

Disse tiltakene gjelder i Valdres-kommunene nå

Stengt Frivilligsentral

Videre skriver kommunen at de retter sine tiltak inn mot grupper eller områder med kjent risiko for smittespredning. De opplyser også at Nord-Aurdal Frivilligsentral holdes stengt for aktivitet til og med mandag 15.11, som en konsekvens av utbruddet og målretta tiltak.

– Vi takker for forståelse og felles innsats i dugnaden mot koronasmitte, avslutter ordføreren i pressemeldinga.

Les også

Kommunen har satt krisestab – 10 nye smittetilfeller i Nord-Aurdal

Kommentarer til denne saken