Det er en drøss med kjekke karer i Hedalen nå som har jobbet i flere uker for å lage nytt veidekke i Hedalen. Jeg har vel sett asfaltering før – men disse her er ekstra presise. De har liksom rattet i sin hule hånd – om det så skal være dampveivalser (det het det i hvert fall før) eller 27 meter lange vogntog med asfalt – delt i tre.

Ett førerhus og flere lengdemeter og tonnevis med asfalt, delt i to. Tenk å rygge med den doningen!

Siden rygging er en av mine dårligste sider, må jeg si jeg synes at disse gutta er litt ekstra barske som snurrer på rattet som om det skulle være en gryte de rørte i. Og doningen går både bakover og framover og alle steder. Og det er asfalt, det dreier seg om. Det er dampveivalser. Og det er folk som kan faget sitt. Det blir så fint!

Med et så flott asfaltdekke som vi har fått nå er det lett å ønske folk velkommen til Hedalen.

Hva med å ønske folk på rulleski ekstra velkommen? Det kan man sikkert gjøre til neste år. For da har vel det nye veidekket blitt lagt til Åsli.

Det å suse nedover Hedalen fra Åsli og til Nes – uten altfor mye trafikk og på rulleski – det må vel være alle rulleskiløperes største drøm? Det kunne jo blitt en lokal form for «4 mil – Hedalen i Valdres Grand Prix».