Rundt 400 besøkte Vassfardagen

Knut Myran framførte blant annet Ruggslåtten.

Knut Myran framførte blant annet Ruggslåtten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arrangementet søndag 23. juni markerte starten på uka Mikkjel Fønhus sitt rike 23.–29. juni 2019.

DEL

(Hedalen.no): Det er Vassfaropplevelser ved Bjarne Berg og Marit Stensrud som har tatt initiativet til dette årlige arrangementet rundt sankthans på Skrukke-fyllhaugen i Vassfaret.

Så vidt vi vet, er det eneste dagen i året vegbommene fra hallingsida er åpne. Det har bidratt godt til at arrangementet har blitt et svært vellykket samarbeidstiltak mellom Valdres og Hallingdal – begge dalførene har sterke bånd til Vassfaret.

I år kåserte Lars Elsrud over temaet Vassfartraktene – historier om og fra livet i Vassfaret, basert på faren, Edvard Elsrud, sitt kåseri En tur gjennom Vassfaret og traktene omkring. Foredraget kommer vi tilbake til i seinere oppslag.

Formidlingskunst av høy klasse fikk vi være med på da naturveileder Bjørn Henrik Stavdal Johansen fra Besøkssenter Rovdyr i Flå framførte Å klumse bjønn – og andre villfarelser.

Barn som hadde møtt fram, satte nok ekstra pris på tilbud tilrettelagt for dem; fuglekassesnekring, natursti, fiskekonkurranse og å få være med på å ta opp fiskegarn fra Skrukkefylla, der Berte i sin tid hentet en god del av maten familien på karrige Skrukkefyllhaugen levde av.

Geir Høytomt, representerte tilsynsmyndighetene - Fylkesmannen og SNO - som har forvaltningsansvaret for Vassfaret og Vidalen landskapsvernområde. Han informerte om verneregler og hva som er tilsynets oppgaver innenfor verneområdet.

Bagn Pølsemakeri har i 30 år speket og produsert pølser basert på råvarer fra naturen.

Bagn Pølsemakeri har i 30 år speket og produsert pølser basert på råvarer fra naturen. Foto:

Biolog Trond Øigarden fra Norsk ornitologisk forening solgte bøker.

Biolog Trond Øigarden fra Norsk ornitologisk forening solgte bøker. Foto:

Bjørg Elisabeth Berg hadde egen salgsutstilling.

Bjørg Elisabeth Berg hadde egen salgsutstilling. Foto:

Se flere bilder på Hedalen.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken