Lokalinnspilt kinofilm går for fulle hus i Nepal

Spilt inn i Valdres: Kjærlighetshistorien til Umesh og Kabita slår an på nepalske kinoer. Her er Kabita ikledd valdresbunad i en scene fra filmen, som er spilt inn i Hedalen.

Spilt inn i Valdres: Kjærlighetshistorien til Umesh og Kabita slår an på nepalske kinoer. Her er Kabita ikledd valdresbunad i en scene fra filmen, som er spilt inn i Hedalen.

Artikkelen er over 2 år gammel

En spillefilm delvis spilt inn i Valdres er svært populær på nepalske kinoer om dagen.

DEL

Nepal: Umesh Thapa og Kabita Gurung har begge vært folkehøgskoleelever på Leira. Førstnevnte har også vært gårdsgutt i Hedalen for flere år siden. Ekteparet kommer opprinnelig fra Nepal og bor i Trondheim. Sist sommer vendte de to tilbake til Valdres som skuespillere med et nepalsk filmteam i ryggen. Dette for å spille inn deler av en nepalsk spillefilm som omhandler deres egen kjærlighetshistorie, der de begge spiller seg sjøl. I deres kamp for kjærligheten har også Valdres sin del av historien.

I slutten av mai hadde spillefilmen «Bobby» verdenspremiere i Oslo med flere valdriser blant de spesielt inviterte.

Familien til stede

Nå har filmen omsider nådd kinolerretet i Nepal. Der har den blitt svært godt mottatt skal man tro innlegg på filmens offisielle Facebook-side, som har nesten 25.000 følgere, samt en av hovedrolleinnehaverne sjøl, Umesh Thapa.

– Filmen hadde premiere her 11. juli. Både hele familien til Kabita og familien min var der. Kabita klarte ikke å se filmen sammen med familien. Hun svetta, ble kvalm og måtte dra tilbake til hotellet. Det ble en ganske følelsesladet kveld, forteller Umesh, som nå er i Nepal med kona og sønnen.

– Vi besøker flere kinoer for å møte folk i Nepal. Det har vært over 750 visninger over hele landet – nesten 40–50 visninger hver dag. Nå har filmen gått på kino i omtrent tre uker. Det er svært uvanlig i Nepal at filmer går så lenge på så mange kinoer. Det ser ut til at den fortsatt skal gå i ennå noen uker til, fortsetter han. «Bobby»-visningene i Katmandu og Pokhara har vært så godt som utsolgt tre uker på rad.

– Ikke kjendis

Hovedrolleinnehaveren sjøl tror at kjærlighetshistorien som omhandler ham og kona, rører på tvers av alder og kjønn.

– Den rørte hele Nepal og ble veldig godt mottatt. Folk ser den gjerne to eller tre ganger. Jeg har truffet en kvinne som har sett filmen hele sju ganger.

Sjøl om det blir langt flere selfies og større presseoppbud i Nepal enn Norge, benekter han at han lever noe «kjendisliv» der nede.

– Vi føler ikke at vi har blitt kjendiser. Vi opptrer og lever som vanlig, men vi setter utrolig pris på den store kjærligheten folk har vist overfor oss, sier Umesh. Til uka bærer det hjem igjen til Trondheim, men Umesh håper at det blir en tur til Valdres om ikke altfor lenge.

– Vi er veldig glade i Valdres, særlig i Hedalen. Så det blir nok flere turer framover, kanskje allerede til jul.


Her kan du se musikkvideoen til den nepalske spillefilmen, der mange sekvenser fra Valdres er med.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken