Gå til sidens hovedinnhold

Goplerud får fiber likevel

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå får den avsidesliggende gården sør i Hedalen høyhastighetsnett – og det vel 106 000 kroner rimeligere enn det første tilbudet Eidsiva Bredbånd gav. – Vi er svært takknemlige, sier Ola Rygg og Mari Goplerud.

Hedalen.no: Kontrakten ble raskt signert. Den innebærer at gården får fiberoppkobling med etableringskostnad på 3 990 kroner. Leveringstiden er 7–12 uker, og nettfarten er 300/300 Mbps. Månedsavgiften er 549 kr første år, og 649 kr per måned hvis familien vil ha samme nettfart seinere.

Elendig nettforbindelse

Mari og Ola som har hatt den dårligste ADSL-forbindelsen i Hedalen, fikk ikke være med da det ble gitt store offentlige midler til utbygging med fiber sør i bygda. Telenor sin 4G-utbygging i Lindlia noen kilometer unna, ga heller ikke særlig mulighet for mobilt bredbånd. Nå bruker de Telias mobile bredbånd med forsterker på veggen. Nettforbindelsen så langt fra mobilmasta i Vestbygda er ustabil og treg.

Flere engasjerte seg

Ordfører Kåre Helland (Sp) engasjerte seg for å finne en løsning på utfordringen, men måtte gi opp. Både Hedalen.no og "Valdres" har skrevet om saken, men tilbakemeldingen fra Eidsiva ga først liten grunn til optimisme.

Henvendelsen fra Eidsiva

Vi har spurt Ola Rygg om hvorfor Eidsiva Bredbånd snudde i saken. Det fikk han ikke noe konkret svar på. I kontrakten leser vi følgende: Fortetting Sept 2018. Hva det betyr, vites ikke. Imidlertid opplyses det at Eidsiva kobler opp skjøteboks og hjemmesentral med trådløs router. Det forutsettes ingen egeninnsats.

Kommentarer til denne saken