ETNEDAL: Da skilaget nylig sto som arrangør for Etnedalsdagane, ble det delt ut to priser til skimiljøets egne med Bustenskjolds ærespris til Ola Kjørli og Olav Øverlis minnepris til Vegard Thon. Sistnevnte pris var todelt, og også håndballgruppa til Etnedal Idrettslag fikk sin heder og en sjekk på 10.000 kroner.

I Valdresserien

Håndballgruppa starta opp i det små for et par år siden. Det siste året har de spilt i Valdresserien, og tidligere i år arrangerte de også egen cup i Etnedalshallen som inngikk i serien.

I overkant av 20 unge etnedøler, mellom 3. og 7. klasse, trener nå aktivt håndball og er med på å blåse liv i håndballmiljøet i Etnedal. En innsats som åpenbart har blitt lagt merke til, og som under Etnedalsdagane ble belønna med pris.

Over 20 aktive

Spillerstallen utgjøres av Ahed Ghazi- Alhelal, Irene Bergene, Natan Habtom, Gudbrand Bjørnødegård Fagernæs, Stian Juven Bøe, Oskar Herstad Fjeld, Sigmund Espelien, Henning Dalseghagen Klevgård, Markus Aas-Hansen, Sofie Linnèa Tidemandsen Skåren, Lene Hagasæt, Stella Hamgaard, Tord Bjørnødegård Fagernæs, Liam Bråthen, Sander Bergsbakken, Simen Herstad- Fjeld, Mathilde Veka, Julie Skogstad Kværnmo, Even Bergene Tjernslien, Even Brukås Wold, Ermiyas Habtom Yifter, Herman Holte-Breien og Hedda Beitohaugen Mikkelstuen, mens May Britt Lundmoen, Kristin Juven, Silje Svanheld Bergsbakken, Gunn Smedsrud og Tonje Marie Elstad danner trenergruppa.

Roser unger og trenere

– Trenerne er faglig flinke og står på hver uke for at alle som vil spille håndball får spille håndball. Dette er det aller viktigste for Etnedal Idrettslag – at idrett skal være et lavterskeltilbud som er tilgjengelig for alle ungene i kommunen. Men uten flinke spillere som møter opp, hadde det heller ikke vært en håndballgruppe. Her er det mange engasjerte og lærevillige unger som står på, uttaler leder i Etnedal Idrettslag, Jane Iren Solbrekken-Nygård.