Hele Birkenfestivalen er avlyst: – En alvorlig økonomisk situasjon for selskapet

Bilde fra starten av Birkebeinerrennet 2018.

Bilde fra starten av Birkebeinerrennet 2018. Foto:

På et frivillighetsmøte i Håkons hall tirsdag kveld bekreftet daglig leder i Birken, Eirik Torbjørnsen, fra scenen at hele arrangementet blir avlyst. Det kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for Birken AS.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Torbjørnsen var tydelig preget da han ga beskjeden på scenen foran de frivillige på det som skulle vært en kick off for arrangementet i Håkons hall.

– En alvorlig økonomisk situasjon for selskapet

Han forteller at styret i Birken var enstemmig i at de måtte ta denne avgjørelsen.

– Dette er en veldig trist dag for alle som er glad i Birken, og en alvorlig økonomisk situasjon for selskapet, sier han til GD.

Han legger ikke skjul på at avlysningen fører til en dramatisk økonomisk situasjon for selskapet, men sier at han enda ikke kan si noe om hvor dramatisk det vil være.

Birken AS hadde driftsinntekter på 49 millioner kroner i regnskapsåret 2019, og totale driftskostnader på 35 millioner kroner samme år (ekskludert lønn).

Ifølge Torbjørnsen var styret aldri i tvil om at de måtte avlyse etter at de nye rådene kom fra Folkehelseinstituttet, og valgte å ta beslutningen av hensyn til folks helse og alvoret i situasjonen.

  Les også: Hele Birkenfestivalen er avlyst: – En veldig trist dag for alle som er glad i Birken

  Alle arrangementer avlyses

  På sine hjemmesider skriver Birken at alle arrangement i Birken Skifestival i perioden 14.–21. mars avlyses etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet.

  – Vi tar ansvar i den nasjonale dugnaden om å begrense smitte av coronaviruset. Vi lytter selvfølgelig til de pålegg og råd som nasjonale helsemyndigheter gir. Hensynet til deltakere, frivillige og alle involverte kommer i første rekke – ingen skal bli syke i forbindelse med Birkens arrangement. Det eneste riktige for oss nå er å avlyse alle arrangement i perioden 14.–21. mars, sier Eirik Torbjørnsen i pressemeldingen.

  Disse arrangementene avlyses: Ingalåmi, Ungdomsbirken, BarneBirken TurBirken 28/54 km, SkøyteBirken, StafettBirken og Birkebeinerrennet 20.–21.

  Det opprettes en refusjonsordning til Birkens deltakere der deler av startordningen vil bli refundert. Birken vil informere sine deltakere om det praktiske rundt refusjonsordningen fortløpende, deltakere trenger derfor ikke ta kontakt for å få tilbakebetaling.

  Daglig leder i Birken AS, Eirik Torbjørnsen.

  Daglig leder i Birken AS, Eirik Torbjørnsen. Foto:

  Artikkeltags