Gå til sidens hovedinnhold

Hele russekullet på Valdres vidaregåande skule i ventekarantene – mellom 160 og 180 russ skal testes – alle valdreskommuner er berørt

Tirsdag ettermiddag opplyser kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr, at hele russekullet ved Valdres vidaregåande skule skal testes for covid-19 i løpet av det neste døgnet.

Leira: Det er flere i russekullet som har hatt kontakt med bekrefta smitta personer, så den prosessen som nå er igangsatt er svært omfattende.

– Når det gjelder de som er i ventekarantene, så er det snakk om et sted mellom 160 og 180 stykker, sier Per Einar Jahr.

Alle skal testes

– Vi tester alle sammen, og for Nord-Aurdals vedkommende er vi allerede i gang. Alle kommuner i Valdres er berørt av dette. Også lærere som har vært i kontakt med de aktuelle er i ventekarantene og skal testes, forklarer Jahr.

De første testes tirsdag kveld, og svar vil foreligge onsdag. For dem som testes onsdag, så vil det foreligge testsvar torsdag.

– Hvor kommer smitten fra?

– Smitten gjelder flere personer, og det er jo kontakter på kryss og tvers av fylkesgrensa, sier Jahr, som ikke ønsker å utdype dette nærmere. Det han kan si er at det gjelder både lokalt smitta og smitta som kommer fra et annet fylke.

Mulig karantenebrudd

Til OA seinere tirsdag sier han at det er mistanke om at smitten kom fra en som kom for å feste med Valdres-russen. Denne personen har i ettertid testet positivt på koronaviruset.

– Vi har fått signaler om at vedkommende skulle ha vært i karantene. Hvis det viser seg at det stemmer så er det meget alvorlig, men dessverre ikke første gang at et karantenebrudd får store konsekvenser for mange mennesker. Her er flere hundre personer satt ut av spill i flere dager, og en anmeldelse vil selvfølgelig bli vurdert, sier Jahr til OA.

Hei fra rektor

Følgende beskjed ble sendt ut fra rektor på Valdres vidaregåande skule, Kari Rustad, tirsdag ettermiddag;

«Hei! Alle russ skal nå i ventekarantene. Dere skal ikke være i russebilene, men sjåfør kan kjøre heim i dag. Bruk munnbind om det er vanskelig å holde 1 meters avstand. Nærmere beskjed om testing kommer om kort tid. Dere skal oppholde dere heime og det blir Teams undervisning. Nærmere beskjed kommer fra faglærerne. Med hilsen Kari, rektor.»

Kommentarer til denne saken