– FHI jobber nå med å innhente mer informasjon om den nye virusvarianten. Helsemyndighetene følger situasjonen nøye og vurderer ulike tiltak, skriver hun i en e-post til NTB.

NTB er kjent med at regjeringen fredag satt i møter for å vurdere situasjonen.

– Det internasjonale samfunnet bør ta et felles ansvar for å stoppe spredningen av denne nye varianten. EU-kommisjonen har foreslått å nødstanse alle flyginger fra sørlige Afrika. Norge har ingen direktefly fra Afrika, skriver Kjerkol videre.

Hun trekker videre fram at det nylig er gjort endringer i innreisetiltakene i Norge.

– Vi har nylig strammet inn på innreisetiltakene. Blant annet må alle over 16 år registrere seg før ankomst til Norge, sier hun.

Videre er det krav om negativ test før avreise, innreisekarantene og testing etter ankomst for alle reisende over 18 år fra land utenfor EØS og Schengen-området eller Storbritannia, dersom de ikke har verifiserbart koronasertifikat.

Den nye virusvarianten som har minst 30 mutasjoner i spike-proteinet, har ført til at EU-kommisjonen har foreslått stans i flytrafikk fra land sør i Afrika. Storbritannia, Italia og Tyskland har allerede innført dette.

Verdens helseorganisasjon (WHO) gikk tidligere fredag ettermiddag ut og advarte mot rask innføring av nye reiserestriksjoner på grunn av virusvarianten.