Hemsing med fylkeskommunen og filmaktører til filmfestival i Berlin

Eldbjørg under Hemsing-festivalen 2013

Eldbjørg under Hemsing-festivalen 2013 Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I februar er Norge fokusland under filmfestivalen Berlinalen i Berlin. Oppland fylkeskommune og filmaktører i Innlandet samles for å presentere filmregionen. Eldbjørg Hemsing kommer med musikalske innslag og egen konsert.

DEL

Berlin: Målet er å gi innsikt i de mulighetene som finnes, blant annet som filmlokasjon, og legge til rette for møte med beslutningstagere fra filmfunding, produsenter og andre filmskapere. Norway House vil være sentrum og «Lillehammer Stories» overskriften, når den sterke filmregionen på Østlandet inviterer til treff under Berlinalen, mandag 11. februar.

Fylket deltar

Oppland fylkeskommune deltar som en del av sin satsing som hovedsamarbeidspartner, når Norge i år er gjesteland på verdens største bokmesse i Frankfurt i oktober 2019.

– Vi ønsker gjennom vår satsing på Berlinalen og Frankfurt å tiltrekke kulturturister fra tyskspråklige land til Oppland, og styrke nettverksbygging og attraksjonskraft for eksisterende kunst- og kulturmiljø i Oppland, sier Aud Hove, fylkesvaraordfører i Oppland, som selv skal ned til Berlinalen.

Sammen med Hove reiser Anne-Marte Kolbjørnshus, leder av komité for opplæring og kultur, til den tyske hovedstaden. Hun forteller at sammen med film, er litteratur, reiseliv og kunst og kultur fire satsinger for «Frankfurt-prosjektet» til fylkeskommunen.

– På Berlinalen vil vårt sterke filmmiljø bli vist fram for et internasjonalt publikum. Eksponeringa vil bidra til å styrke aktørene sin posisjon og attraksjonskraft, både nasjonalt og internasjonalt, og gi tilgang til nye samarbeidspartnere og oppdrag, sier Kolbjørnshus.

Tre nye produksjoner

Tre nye produksjoner vil bli presentert i arrangementet i Norway House, med tanke på samarbeid med potensielle internasjonale samarbeidspartnere. I tillegg har det regionale filmfondet Filminvest planlagt møter mellom regionale produsenter og utenlandske aktører. Filmskaper Anita Killi, vinner av ei rekke internasjonale priser, er en av de som vil presentere sitt prosjekt.

Eldbjørg Hemsing

Den internasjonalt kjente fiolinisten Eldbjørg Hemsing fra Aurdal og Valdres deltar også med musikalske innslag mandag, og egen konsert på Norway House tirsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken