Hemsingfestivalen kåret til Årets Valdresambassadør

Prisvinnere: Eldbjørg (t.v.) og Ragnhild Hemsing (t.h.) har mottatt pris som årets valdresambassadører for 2018, men understreker at dette er honnør til hele teamet bak festivalen. Her sammen med Ingrid Bjørnov under en opptreden på Hemsingfestivalen.

Prisvinnere: Eldbjørg (t.v.) og Ragnhild Hemsing (t.h.) har mottatt pris som årets valdresambassadører for 2018, men understreker at dette er honnør til hele teamet bak festivalen. Her sammen med Ingrid Bjørnov under en opptreden på Hemsingfestivalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Under Fjellkonferansen på Scandic Valdres tirsdag ble Hemsingfestivalen kåret til Årets Valdresambassadør. Ragnhild Hemsing var på konferansen for å opptre, og ble mektig overrasket da prisvinneren ble introdusert fra podiet.

DEL

Fagernes: Det er Visit Valdres som deler ut prisen, som kan gis til en person eller organisasjon som har gjort Valdres kjent nasjonalt eller internasjonalt. Ragnhild Hemsing hadde med seg dattera på fire uker, og var litt spent på hvordan dette ville gå.

– Det betyr mye å bli satt pris på lokalt, og det er ikke bare Eldbjørg, mamma og meg, men heder og ære til hele kjernegruppa og styret vårt, sier Ragnhild Hemsing, på tur til Festspillene i Bergen.

Verden til Valdres

– Det er hyggelig å invitere verden til Aurdal og Valdres, og det er hyggelig at det kommer hele næringslivet til nytte, og vi er opptatt av å vise det beste Valdres kan tilby. Det er viktig å vise de anerkjente musikerne det beste av Valdres også, når vi får det beste fra dem, sier Ragnhild Hemsing, som forteller at søstera Eldbjørg var i Berlin under overrekkelsen, og hadde vanskelig med å komme ifra.

– Siden 2010 har tidligere Valdres Næringsforum vært ansvarlig for denne prisutdelinga, og fra 2016 ble denne ærefulle oppgava videreført til Visit Valdres, fortalte daglig leder i Visit Valdres, Erik Engelien, da han overrakte prisen.

Verdenskjent

Her er begrunnelsen fra juryen: En jury på fem personer fra næringsliv og det offentlige Valdres har funnet Hemsingfestivalen verdig til prisen. Juryen peker blant annet på at Hemsingfestivalen bærer et navn med opphav i Valdres, og at de gjennom målretta arbeid har oppnådd en profesjonalitet som har gjort navnet fra den vesle plassen i Valdres verdenskjent – i sitt miljø.

– Med hele verden som arbeidsplass, trekker Hemsing-jentene nå den store verden hit til Valdres. Det du gikk glipp av i Wien, Praha, Stockholm eller i London – kan du nå oppleve her i Valdres, sa Engelien.

Det beste av Valdres

Juryen framhever i tillegg at Hemsingfestivalen ikke bare inviterer verden til Valdres, men at de samtidig deler og formidler det beste av regionens aktiviteter, opplevelser og lokale tradisjoner.

– I tillegg til å ha et glødende hjerte for sitt virkeområde, har årets Valdresambassadør et stort hjerte for Valdres, påpekte Engelien.

Vi gratulerer en verdig vinner av Årets Valdresambassadør!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken