Gå til sidens hovedinnhold

Her gikk det ei strømlinje for ett døgn siden - se oppdatering og status for Valdres her

Tusenvis av abonnenter er fortsatt uten strøm, og store tre og master knakk som fyrstikker i de enorme vindkastene fredag. Stormen som gikk gjennom Valdres har gjort enorm skade, spesielt på skogen. Flere tusen strømabonnenter venter fortsatt på å få lys i heimen.

Valdres: Arbeidslagene er i full sving, og har jobbet hele natta. Lørdag morgen er det følgende status for Griug;

– Klokka 04.30 natt til lørdag var 5.165 abonnenter av Griug, og det har kommet til noen flere nå på morgenen, sier Lasse Nystuen i Griug.

På Facebook kan man lese at det lørdag blir satt inn mye krefter på strekningen Lomen-Røn og hovedforsyningen som ligger nede i bygda. Den påvirker strømforsyningen til nærliggende områder.

– Vi har også arbeidslag mellom Åbakken og Hansegården i Øystre Slidre og et lag fra Leira til Fasle. Vi vil også jobbe oss fra Hansegården og mot Holdalsfoss.

– Angående Skrautvål har Elvia store problemer med overliggende nett, og vi får derfor ikke forsynt våre kunder med strøm. Dette gjelder området Skrautvål mot Øystre Slidre, Skrautvål mot Leira og Skrautvål mot Holdalsfoss, skriver Griug.

Etnedal er mørk

Etna Nett har også meldt om strømbrudd, og også der jobbes det på spreng for at abonnentene skal få tilbake strømmen.

Klokka 05.30 lørdag morgen var dette status for Etna Nett;

– Vi har fått strømmen tilbake hos mange kunder, men har fortsatt mange uten strøm i Etnedal, vestover og sørover. Både vårt mannskap og innleide ressurser driver med feilretting. Det vil ta tid å rette feilene og få tilbake strømmen, da disse er omfattende, hvorav knekte stolper og traverser og en del fasebrudd, skriver Etna Nett på sin facebookside.

Gjermund Urberg, som bedriver hyttetjenester i Etnedal, kan fortelle at det er helt dødt signal både på mobil og internett mange steder.

– Nå har jeg kjørt en plass med signal. Der jeg bor i Fjellsbygda er det null signal. Nå i skrivende stund klokka 06.00 er det ikke strøm. Den har vært borte siden klokka 10 i går. Strømnettet her omkring har fått mye juling, så det blir nok ei god stund før den kommer tilbake, tipper jeg. Akkurat når er det nok ingen som vet sikkert. Det er ikke kaldt, så ingen fare med frostskader enda. Bare etter Fjellslinna der jeg bor falt det nærmere 60 busker over vegen. Strøm og telefonlinjer ligger strødd, forteller han.

Vang er ok nå

Vang Energi melder at strømnettet der er oppe og går som normalt nå.

Trygve Volden på Leira fikk erfare naturkreftene fredag kveld, og ei trampoline kom farende i lufta og den stoppet i ei bjørk. Den kom farende i lufta, og trampolinen gikk blant annet over et klesstativ. Det er enorme krefter i sving.

– Jeg har aldri opplevd maken her i Valdres, og jeg så bare hele den store trampolinen komme rett forbi ansiktet mitt, forteller han.

PS.

Vi kommer med egen sak om de store ødeleggelsene i Sør-Aurdal samt oppdatering fra Sør-Aurdal Energi.

Kommentarer til denne saken