VALDRES: Årets påskeutsending skjer under omstendigheter ingen av oss kunne forutse for noen uker sider, i alle fall ikke når vi satte opp utgiverplan og begynte planlegginga. Påskeutgava er nemlig helt spesiell, og det er alltid givende og en stor glede å jobbe med denne. Dette magasinet sendes normalt ut til noen titusener av lesere i Valdres og heim til hytteeierne.

Vi vet at lokalbefolkning og hyttefolket elsker å lese om hjemkommunen eller hyttekommunen sin. Og for svært mange hyttefolk er magasinet fast med i bagasjen. Påska er normalt en helt spesiell tid i Valdres, med vanligvis nærmere en tredobling av innbyggertallet. Da står Valdres på hodet og folk nyter i store drag. Det er slik det er og skal være, bare ikke i år.

Dette har vært med meg i tankene etter hvert som arbeidet med årets magasin har gått sin gang. Det har forståelig nok bydd på visse utfordringer å komme i mål denne gangen. For de mange der ute som ikke får oppleve Valdres denne gangen, og for de mange som har store begrensninger på sine liv om dagen, håper vi at avisas påskemagasin skal være et lysglimt i en uvanlig og nokså krevende situasjon.

Vi er også overbevist om at mange ser behov for annet lesestoff enn om koronavirus, pandemi og frykt i alle varianter og i alle kanaler. Det kan absolutt bli nok. Måtte Valdresmagasinet være til litt ekstra glede denne påska. Vi får ikke sagt det nok, nå er det tid for å ta ekstra vare på hverandre og huske på venner, familie og naboer. Ha en så god påsketid som det lar seg gjøre.

Psst... her kan du lese magasinet på nett!

Torbjørn Moen, Redaktør