Hesteslipp på Lenningen – Skarv Tor debuterer med fullt hus

Fra fjorårets slipp på Lenningen. Gulle og Jægerslett Milla i fint driv over setervollen.

Fra fjorårets slipp på Lenningen. Gulle og Jægerslett Milla i fint driv over setervollen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir nok et hesteslipp på Lenningen Hesteavlsseter, når nykårede Skarv Tor (e. Kristian Svart, ue. Skogstadbron) debuterer som avlshingst sommeren 2019.

DEL

Etnedal: Årets seterhingst på Lenningen er 4 år gamle Skarv Tor, født hos Arne Iverstuen i Skåbu. Hingsten eies av slipparrangør Jan-Tage Rustad Engh fra Maura. Skarv Tor oppnådde kåringsgrad under den årlige hingstekåringen i april, og som debutant kan man trygt slå fast at han har en drømmesommer i vente. Han er første kårede sønn etter 2. premiehingsten Kristian Svart.

8-10-9

Dommerne sier at Skarv Tor er en hingst av god type med godt preg, velansatt hals, harmonisk kroppsbygning og gode bevegelser. Han fikk karakter 8 for helhet eksteriør, 10 i lynnekarakter og karakter 9 for bruksegenskaper. Under årets hingstekåring avla han nest beste kjøreprøve på 44.5 poeng, hvor han viste meget gode momenter og jevne, gode bevegelser. Hos veterinær fikk han karakter 9.

Skarv Tor er en brukssterk unghingst med et svært godt lynne og gode bevegelser. Han kan brukes til det meste av de fleste, til tross for sin unge alder - og er en hingst med god fremdrift, stor arbeidsvilje og et enda større hjerte.

– Det er veldig gledelig for oss, som privat arrangør, at hoppeeierne viser så stor interesse og entusiasme for vårt forsøk på å opprettholde det tradisjonsrike hesteslippet på Lenningen. Ekstra gledelig er det at vi har fått flere henvendelser fra hyttefolket i området som er glade for at hestene blir å se i fjellet også i år. Vi håper, i år som i fjor, på en god dialog med de som har interesse av å ferdes i slippområdet, og oppfordrer alle som har spørsmål eller lignende om å ta direkte kontakt med oss, forteller Maren Sætervik Rognskog og Jan-Tage Rustad Engh.

Årets seterhingst, Skarv Tor, under hingstekåringen på Stavsplassen i 2019.

Årets seterhingst, Skarv Tor, under hingstekåringen på Stavsplassen i 2019. Foto:

Full kvote

– For andre gang er kvoten full – noe vi er veldig stolte og ydmyke over.

I skrivende stund er det påmeldt hele 16 hopper og 5 føll til årets slipp. Det blir et mektig syn når flokken forenes på søndag.

De ønsker alle, både unge og gamle, to- og firbeinte, hjertelig velkommen til sommerens vakreste eventyr på Lenningen Hesteavlsseter 23. juni. Hingsten slippes med følget klokken 13:00, og det vil bli åpen kiosk med salg av både varm og kald drikke, samt noe godt å bite i.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken