Fagernes: – Etter så mange år utenfor bygda, gleder jeg meg til å flytte hjem til Valdres. Du kan ta valdrisen ut av Valdres, men aldri Valdres ut av en valdris. Endringer i mediebransjen påvirker også oss, og jeg ser fram til å være en del av laget i avisa Valdres som skal utvikle avisa videre, sier Havro.

Kommer fra Nationen

Hun begynte sin journalistiske karriere i NRK i 2008. I 2011 gikk turen til Nationen, hvor Havro i stor grad jobbet med næringslivssaker fram til hun ble kommentator i 2016 og seinere ansvarlig for debatt.

I Valdres Media AS og avisa Valdres får hun hovedansvaret for både drift og utvikling.

– Vi skal levere god journalistikk på tema som er viktige for folk i Valdres, og som setter Valdres inn i en større sammenheng. Valdres står, som resten av Distrikts-Norge, overfor store samfunnsendringer som følge av tida vi er inne i. I disse endringene har og skal lokalavisa ha en sterk posisjon. Å speile små og store saker som er relevante for folk er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt som lokalavis, sier Havro.

Vokste opp i Vang

45-åringen er oppvokst i Vang i Valdres, men har bodd i hovedstaden siden studietida. Hun har likevel hatt et nært forhold til hjemstedet hele vegen. At avisa Valdres får en redaktør som allerede kjenner distriktet, ser styreleder Tom Martin Kj. Hartviksen som en fordel.

– Styret er veldig fornøyde med å kunne presentere Hilde som ny leder i avisa. Hun har sterk redaksjonell kompetanse, har jobbet med digitalisering, og har presentert oss for tanker og visjoner rundt det å være leder som vi mener passer organisasjonen godt. Så var det ikke noe krav at vi skulle ha en Valdres-redaktør som kjenner distriktet fra før, men det er naturligvis ikke noe minus, sier Hartviksen.

Havro vil etterfølge Ivar Brynildsen som takker for seg etter snart ti år. Brynildsen blir i avisa fram til han fyller 62 år til sommeren, men overlater sjefsstolen til Havro når hun er på plass.

Vil videreutvikle avisa

– Vi er trygge på at Hilde vil videreføre det utviklingsarbeidet som Ivar har startet på, samtidig som hun har noen klare tanker om hvordan avisa skal løftes videre. Blant annet tilføres jo avisa nå en kapasitet når det kommer til meningsjournalistikken. Avisa Valdres går spennende tider i møte, sier Hartviksen.

Det er foreløpig ikke avklart når Havro tiltrer stillinga.