VALDRES: Årsaken er, om du ikke har lagt merke til det allerede, at ordførerne står tett samlet på fotoet som er brukt. Det er rett og slett en viktig detalj som mangler: påskriften "arkivfoto". For det er altså det. Et arkivfoto. Bildet ble tatt før jul – før disse spesielle koronatider.

– Aldri vært med på

– Vi var i full gang med å lage en vanlig forside om en helt uvanlig nyhet, nemlig at Valdres får en felles smitteavdeling i Vang, da ordførerne henvendte seg til avisa rett før deadline, og ønsket plass til en hilsen til befolkningen og til hyttefolket. Da var det enkleste også det aller beste. Å bruke forsiden, sier ansvarlig redaktør i avisa Valdres, Ivar Brynildsen.

– Jeg har aldri vært med på å gjøre noe tilsvarende i mine drøyt 40 år i pressen, understreker redaktøren.

– Første side i en papiravis er noe vi ikke klusser med. Men, i det øyeblikk det var sagt at vi trykker hilsenen på første side, forsto vi at dette er helt riktig og flott, og at vi egentlig burde ha planlagt dette. Jeg kan bare beklage en ting, og det er at jeg ikke fikk skrevet at bildet er fra arkivet, og ikke er tatt nå. Våre ordførere er kloke mennesker som selvfølgelig ikke står tett sammen nå. De snakker sammen via nettet, presiserer Brynildsen.

Felles budskap

Det som like fullt er et faktum, er at ordførerne, Odd Erik Holden (Øystre Slidre), Knut Arne Fjelltun (Nord-Aurdal), Vidar Eltun (Vang), Linda Mæhlum Robøle (Etnedal), Marit Hougsrud (Sør-Aurdal), og Haldor Ødegård (Vestre Slidre), står samlet om budskapet. Det lyder som følger:

Vi er inne i den andre uken med intensiv jobbing for å hindre at korona- viruset får fotfeste i Valdres. Vi ønsker å takke dere alle, fastboende som hyttefolk for bidrag i dugnaden mot koronaviruset. Takket være deres bidrag, har vi foreløpig helt marginal smitte påvist i Valdres. Vi ønsker at det skal fortsette slik. Det betyr at vi må fortsette dugnaden og holde oss mest mulig hjemme.

Vi vet også at dere barna har mange tanker rundt koronaviruset, og ønsker å takke dere spesielt for at dere er så tålmodige og flinke i denne tiden. Husk at det finnes voksenpersoner man kan kontakte, og hjelpetelefoner man kan ringe dersom man trenger det.

Vi kommer også til å ha fokus på næringslivet framover. Det er nå mange små og store bedrifter som må sette ting på vent, og også permittere ansatte. Vi går mot store tap i enkelte sektorer, og næringslivet generelt merker dette allerede. Vi håper dere alle er ved godt mot!

Det er helt uvisst hvor lenge vi vil måtte fortsette og følge disse strenge tiltakene, og vi ber alle følge med på kommunenes hjemme- sider som vi forsøker å oppdatere med relevant informasjon. Vi må være tålmodige, og for ordens skyld nevner vi de viktigste og oppdaterte tiltakene og rådene her, som vi alle er bedt å følge:

  • God hånd- og hostehygiene, unngå å ta deg i ansiktet
  • Bruk papirlommetørkle og kast etterpå
  • Hold avstand til andre utenfor hjemmet (minimum 1 meter), både på jobb, ute, og andre steder du oppholder deg
  • Begrens antall personer du har kontakt med. Alle i husstanden oppfordres til å holde seg hjemme

Dagens avis kan du lese her (for abonnenter).