Valdres: Flere lag fra Valdres har hver vår tatt turen inn til hovedstaden for å delta i "Vårens vakreste eventyr". Mandag kom beskjeden fra arrangørene om å avlyse årets arrangement, som de siste årene har fått en ny vår. Det har vært mellom 40.000 og 50.000 deltakere, fordelt på over 3000 lag.

Forståelig avgjørelse

Idrettsklubben Tjalve skulle etter planen arrangert årets stafett lørdag 9. mai.

– Vi takker for at deltakerne viser forståelse for situasjonen, og benytter anledningen til å oppfordre alle til å følge helsemyndighetenes råd for å redusere spredningen av smitte, skriver klubben i en oppdatering på sin nettside.

Arrangørene av Norway Cup 25. juli til 1. august sitter litt på gjerdet, men kan ikke sitte altfor lenge. Avlysninga må komme i god tid, for et slikt gigantisk arrangement, med deltakende lag fra store deler av verden.

Koronaviruset har rammet alle deler av samfunnet og Bækkelagets Sportsklub og Norway Cup skal ta sin del av ansvaret i den nasjonale dugnaden for å forhindre spredningen av viruset, skriver klubben i ei pressemelding.

Over fire måneder

Det er mer enn fire måneder til Norway Cup starter på Ekebergsletta 25. juli, og arrangørene jobber som normalt med å planlegge fotballfest.

– Samtidig tar vi inn over oss at denne krisa kan vare lenge, og vi risikerer å måtte avlyse årets arrangement. Beslutningen vil bli tatt i god tid før turnering, og vi ber om forståelse for at vi ikke kan oppgi en eksakt dato på nåværende tidspunkt. I så tilfelle vil vi understreke overfor alle påmeldte lag at deltakeravgifter vil bli refundert ved avlysning, skriver klubben på sine nettsider om Norway Cup.

– Vi holder tett kontakt med bydelsoverlege, Folkehelseinstituttet, nasjonale beredskapsmyndigheter og Oslo kommune for å få råd og veiledning til å håndtere situasjonen, sier Pål Trælvik, generalsekretær i Norway Cup-administrasjonen.