RØN: Det var klokka 22.09 mandag kveld at politiet ble varslet om brann i et hus i Tyinvegen i Røn. Nødetatene rykket ut og jobbet på stedet, og klokken 23.35 opplyste politiet at brannen var slukket. Det ble gjort funn av en mann inne i huset, som etter forsøk på hjerte og lungeredning ble bekreftet omkommet. Han skal være i 30-årene.

Huset ligger like ved E16, et par kilometer nord for Røn. Det opplyser innsatslederen i Valdres Brann- og Redningstjeneste IKS.

Ressurser fra Vestre Slidre og Nord-Aurdal

Ved 23-tiden hadde brannmannskapene fått kontroll på brannen, og da avisa snakket med innsatsleder i Valdres Brann- og Redningstjeneste, Jan Arnstein Rustøe, klokka 23.30, jobbet brannkorpsene med etterslukking.

– Valdres brann rykket ut fra stasjon Røn, men da alarmen gikk med beskjed om bygningsbrann med uklart omfang, tok vi med oss resurser fra Nord-Aurdal også for å være på den sikre siden. Da vi kom fram brant det i første etasje av huset. Vi gikk inn med røykdykkere, og fikk slått ned brannen ganske fort, sier Jan Arnstein Rustøe, som mandag kveld hadde 10 mann på stedet.

Utført avhør

Operasjonsleder Sissel Svarstad opplyser til avisa Valdres tirsdag morgen at kriminalteknikere har vært på stedet natt til tirsdag for å utføre branntekniske undersøkelser, og det vurderes en tur til stedet også tirsdag. Det er også utført en del avhørt i løpet av natten i forbindelse med brannen.

Tirsdag morgen skal de pårørende være varslet, opplyser politiet til OA og NRK. De skal ha blitt varslet i 04-tiden. Kun en person skal være registrert på bostedsadressen.